Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Adrenalinpumpende rallyglede

«Colin McRae: Dirt 2» tar det ikke med ro.

||| COLIN MCRAE FORLOT dessverre denne verden i altfor ung alder. Hans navn lever imidlertid videre på mange måter, også i spillverdenen gjennom racingserien han var med på å utvikle.

Til alt hell gjøres det ikke skam på navnet hans, til tross for at spillserien har beveget seg kraftig vekk fra den rene rallyspillserien den egentlig startet som.

«Dirt 2» er som navnet antyder en skitten affære, og her spres gjørma bredt fra en rekke forskjellige kjøretøyer på et stort utvalg baner over hele verden.

DET HELE ER i likhet med forrige spill ikke bare bundet opp til rallysporten i dens rene WRC-form.

Nå skal ingen komme her og si at rally ikke er en adrenalinfylt affære. Men straks den flyttes for eksempel inn på en veldesignet stadionbane i en storby, blir det hakket mer publikumsvennlig både for de som ser på og for deg som styrer hjemme i stua - i hvert fall i USA, der rally tradisjonelt ikke har vært så altfor hot.

Codemasters er på ingen måte nybegynnere i racinggamet, for etter det første «Dirt»-spillet har de også prestert å diske opp med «Race Driver: GRID», et karrieredrevet asfaltbasert racingspill som falt i god jord hos både anmeldere og pubikum.

I «DIRT 2» HAR førstespillets motorhelt Travis Pastrana fått følge av enda et tøft fjes som har hevdet seg bak rattet i ekstreme motorøvelser, Ken Block.

Men det stopper ikke der. Siden «Dirt 2» utgir seg for å være et ekstremt spill, har det også knyttet til seg ekstremsportstjernene Dave Mirra, Tanner Foust og Mohammed Ben Sulayem.

Denne X-Games-koblingen har ikke bare påvirket hvem som er med i spillet, men også hvordan selve spillet framstår mellom løpene. Det legges ikke skjul på kjærligheten til snowboard- og skateestetikk, som gjennomsyrer alt fra musikkvalg til hvordan du navigerer deg rundt i menyene.

Hver gang du skal velge et nytt løp, flikke litt på utseendet til en bil eller noe annet før løpene, må du gå gjennom en kjempekul animasjon rundt campingvognen din som ikke blir fullt så kjempekul den ørtiførtiene gangen du må vente deg gjennom den.

MEN DETTE ER IKKE vanskelig å svelge straks du kommer igang med løpene.

1

Du kan kjenne tyngden i bilene der de dundrer fram i enorme hastigheter, der de letter over hopp og skrenser gjennom svingene. Konkurransen fra de andre kjørerne er til å ta og føle på, og avhengig av vanskelighetsgraden du har valgt kan du virkelig se fram til noen utfordrende løp.

Skulle det skjære seg har du muligheten til å spole tilbake i tid, akkurat som i Race Driver: GRID. Dette er kjekt for de stundene der du skar ut av svingen akkurat idet det passet dårligst. Om du anser dette som pysejuksing er det ingen som hindrer deg fra å deaktivere funksjonen.

DER DU RASER gjennom løypene kommer den overraskende ålreite rockemusikken til sin rett mens du kjemper om førsteplassen i offroadøvelsen trailblazer, publikumssporten rallycross, klassisk landeveisrally, tett tungvektsracing i landrush eller blandingsøvelsen raid.

Kombinerer du dette med en rikholdig mengde baner over hele verdenen, en lang og omfattende vei opp karrierestigen til toppen, samt variasjon i hvilke mål hvert løp krever fra deg, har du mange lange og gledelige spillseanser foran deg.

På toppen av det hele ligger en omfattende flerspillerdel, i hvert fall om du er glad i å spille online - å spille mot en kompis på en skjerm er merkelig nok ikke mulig.

SOM DU KANSKJE skjønner, er ikke «Colin McRae: Dirt 2» et rallyspill for de hardbarkede Finnskogpuristene der ute.

Til tross for at du kan få en real utfordring som nybegynnere ville siklet etter å mestre, er spillet preget av en akkurat passe stor dose arkadesnadder til å gjøre spillet tilgjengelig også for de som synes «Richard Burns Rally» blir for tungt eller trått.

Mye for alle, altså, og veldig lite du bør si nei takk til dersom du er glad i helstøpte racingopplevelser.

Adrenalinpumpende rallyglede
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling