Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Advarer mødre mot å stemme på Bush

Edie «Sopranos» Falco.

Den profilerte skuespillerinnen, som har vunnet flere Emmyer for sin jobb som Carmela Soprano i mafiadramaet Sopranos på NRK, har kommet med oppfordringen i flere tv-reklamer på CNN i valgkampinnspurten. I reklamesnutten står hun på kjøkkenet der hun ber seerne om å melde seg inn i the mob. Ikke den mobben, riktig nok, men i Mothers Opposing Bush (Mødre mot Bush).

- Må si ifra

Falco håper at anti-Bush kampanjen kan mobilisere mødre over hele USA for å unngå fire nye år med Bush. Organisasjonen, som hevder å ha 11.000 medlemmer i 155 byer i USA, ble mobilisert etter Bush gikk til krig mot Irak og hvordan han håndterer den amerikanske økonomien. Falco var ikke i tvil om at hun ville stille opp for organisasjonen, selv om hun har aldri før har vært involvert i politikk.

- Jeg er i en morsom posisjon, siden jeg ikke er vant til at folk hører på meg på denne måten. Jeg har dessuten alltid smilt litt av skuespillere som har vært politisk høylytte, men denne gangen vil jeg si i fra hvor jeg står, sier Falco til Washington Post.

- Gir oss på topp

Edie Falco er nå aktuell i den 5. sesongen av Sopranos på NRK, og er nå midt i skilsmissen fra sin ektemann Tony Soprano, som tolkes av James Gandolfini.

- Deres ekteskap har aldri vært spesielt bra. De har vært gift lenge _ og hun har gått gjennom mer enn de fleste, sa Falco til pressen før den nye sesongen.

- Men jeg vet ikke hva som skjer med dem. Jeg er den typen skuespiller som ikke vil vite. Jeg vil bli overrasket ? og ikke ha oversikt over deres livsløp. Det er for meg enklere å ikke vite, understrekte hun, og har absolutt ingen formening om hvilken vei Carmela Soprano bør gå i serien.

- Jeg vet at vi bør gi oss mens serien er levende og populær _ og mens vi fortsatt er stolte over serien. Vi kommer ikke slite ut Sopranos. Det fortjener ikke serien.

Falco var en relativt ukjent skuespiller før hun fikk rollen i Sopranos. Nå er hun stjerne.

- Det har vært en helt utrolig overgang. Det var rett og slett et sjokk. Bare å oppleve å gå gjennom noe slikt er mat for både bøker og filmer.

KLAR MELDING: - Ikke stem på George W. Bush, oppfordrer «Sopranos»-stjernen Edie Falco i reklamesnutter på fjernsynet i USA. Her sammen med James Gandolfini under Emmy-utdelingen i Los Angeles i september. Serien vant fire Emmy-priser.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media