«Game of Thrones»

Advarer mot lekkasjer

Detaljer fra episode fem og seks skal være publisert på nettet.

NB! SPOILERE: Noe av det som skjedde med Kristoffer Hivjus karakter i siste episode av «Game of Thrones», skuffer Tronetid-panelet. Vis mer

Det er ikke alle tv-serier forunt å få egne nyhetssaker om handlingslekkasjer, men «Game of Thrones» er tross alt verdens største av sitt slag. Fans av vårens skjermsnakkis oppfordres nå til å trå mer varsomt på nettet enn tidligere, for å ikke få ødelagt finalen på rundt 70 timer med allerede investert tv-tid.

Nøkkelinformasjon om de to gjenstående episodene av «Game of Thrones» sesong 8 skal være publisert på nettet, ifølge The Independent, og en rekke andre fan- og nyhetssider.

«Game of Thrones»-regissør David Nutter kommenterer de mange lekkasjene fra siste sesong overfor The Wrap:

- Som en vanlig internettbruker har jeg aldri funnet en spoiler som jeg ikke ville finne, men jeg synes lekkasjene har vokst ut av proporsjoner, sier han.

  • OBS! Denne saken inneholder informasjon om sentral handling i episode 4, som hadde premiere på mandag.

- Til alle som normalt leser teorier på Reddit og Twitter om Game of Thrones, hold dere unna. Ligger visstnok troverdige lekkasjer ute om avslutningen på serien, og mange teoretikere kan være påvirket av disse. Hold dere til troverdige podkaster, skriver en norsk Twitter-bruker.

NB! SPOILERE Det ser mørkere og mørkere ut for en av heltene i «Game of Thrones». Tronetid-panelet forklarer hvordan episoden «The Last of the Starks» underbygger noe seerne lenge har fryktet. Vis mer

I forkant av episode 4 denne uka postet en Reddit-profil flere detaljer fra avsnittet som tidligere ikke var kjent. Det viste seg at oppsummeringen var korrekt: Dragen Rhaegal ble drept av Euron Greyjoy, Sansa Stark fortalte Tyrion Lannister om Jon Snows opphav og Missandei ble henrettet av The Mountain.

Det er i Reddit-tråden «Freefolk» man finner lekkasjene, men klipp og informasjon spres på Twitter og sosiale medier. I en undertråd til Freefolk skal det være puslet sammen biter funnet på en rekke nettsider til et helhetlig og endelig bilde av slutten på slutten for «Game of Thrones». Du er herved advart.