ADVARER: Øyafestivalen advarer nå mot falske selgere og billetter til den kommende festivalen. Foto: Monica Strømdahl / Aftenposten / NTB scanpix
ADVARER: Øyafestivalen advarer nå mot falske selgere og billetter til den kommende festivalen. Foto: Monica Strømdahl / Aftenposten / NTB scanpixVis mer

Advarer mot svindlere: - Ikke alle der ute er redelige folk

Festivalen får flere henvendelser om falske billetter. 

(Dagbladet): Festivalsommeren har for lengst startet, men noen av de største starter ikke før om litt. Blant dem finner vi Øyafestivalen, som går av stabelen i uke 32.

Nå må imidlertid festivalledelsen se seg nødt til å advare om falske billetter og selgere der ute.

Pressesjef for Øya, Jonas Prangerød, sier til Dagbladet at de har fått flere henvendelser fra folk som har blitt svindlet.

- Det dreier seg ofte om at man har betalt og ikke fått noe. Derfor tenkte vi at det var på tide å ta den første advarselen nå, sier han.

De har publisert en advarsel på festivalens Facebook-arrangement, der de advarer på det sterkeste mot å la seg lure. Prangerød mener det er det mest effektive de som festival kan gjøre med problemet.

- Jeg tror det er viktig å jobbe mest mulig med å bevisstgjøre publikum. Ikke alle der ute er redelige folk, forteller han.

Spesielt advarer han mot å kjøpe billetter hvor strekkoden er avbildet.

- Det er mange som ikke vet at det er strekkoden som er billetten, ikke selve papiret. I fjor la noen ut av hele billetten sin på nettet, og da klarte noen altså å bruke strekkoden på bildet til å komme seg inn på festivalen, sier pressesjefen.

Prangerøds beste råd til Øya-folket er å kjøpe billetter mens de fortsatt er ute til ordinært salg.

- Det kan fort bli veldig dyrt å la seg lure, sier han.