Advarer unge artister

Selv om Hanah (19) har dårlige erfaringer med platebransjen, er hun nå klar med sin andre plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Les anmeldelsen

I løpet av sine få år som plateartist har Hanah opplevd mer enn de fleste gjør i løpet av en hel karriere. Nå ønsker hun at andre unge artister skal ta lærdom av hennes tabber.

Allerede som 16-åring hadde Hanah stor suksess med hitlåta «Hollywood Lie», og flere store plateselskaper var interessert i henne. Hanah ble spådd en stor karriere som musiker i løpet av kort tid, men slik gikk det ikke.

-  Jeg var veldig deppa da det sto på som verst, sier hun.

Tapte rettssak

Problemene startet da Hanah i 2001 havnet i en konflikt med plateselskapet sitt EMG. De ønsket å slippe debutalbumet hennes «Myself», på tross av at hun ikke mente plata var ferdig. Partene havnet i rettssak, og Hanah trakk det korteste strået. Uten å kunne gjøre noe, måtte Hanah finne seg i at albumet ble lansert uferdig.

-  Det var veldig rart å se albumet i butikken. Jeg hadde trodd at platedebuten var noe som skulle bli morsomt, isteden ble det bare trist, sier hun.

Lite selskap

I dag jobber Hanah med et uavhengig plateselskap. Hun har lært mye av sine dårlige erfaringer, og ønsker å advare andre unge artister mot å tro ukritisk på store ord og kontrakter med liten skrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer