Advarsel!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Psykologer, leger, helsesøstere og forskere står i kø for å gi klare advarsler til småbarnsforeldre mot alt fra kafébesøk, et hektisk sosialt liv, lange reiser, alkohol til generelt egoistiske foreldre. Mens advarslene gjerne er krystallklare, er grunnlaget advarslene bygger på ofte uklart.

Sist ut i rekken av fagfolk som advarer oss småbarnsforeldre er psykolog Anne Vaglum i Dagsavisen i juli. Vaglum går faktisk så langt som å hevde at «det store flertallet» av foreldre ikke setter barnet først. Vaglum har over ti år har behandlet om lag 1000 barn og deres foreldre. Det er imidlertid uklart hvorvidt Vaglum viser til 1000 foreldreparene som er representative for norske foreldre generelt, til 1000 foreldrepar som har barn i behandling, eller om Vaglums konklusjon bygger på andre forskningsresultater.

Astrid Grydeland Ersvik, leder i Landsgruppen av helsesøstere (LAH) støtter i samme artikkel Vaglum. Ersvik forteller at hennes 2500 medlemmer i løpet av de ti siste årene har sett en økende tendens til at foreldre tenker mer på seg selv enn barna. I tillegg til å reise på lange utenlandsturer, har foreldrene et hektisk sosialt liv. Det går ikke frem av artikkelen hvor stor økningen er – og hvorvidt LAH faktisk har gjort en undersøkelse som sammenligner tingenes tilstand for ti år siden med dagens tilstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.