Bård Hoksrud på TVNorge

«Advart» av Frp mot å stille opp på «4-stjerners middag»

- Jeg er et ja-menneske og dette var et spennende tilbud, sier stortingspolitiker Bård Hoksrud om å være tv-profil på TVNorge.

VELKLEDD: Bård Hoksrud (Frp) ble fortalt at det var James Bond-tema og møtte opp i smoking. Her sammen med komiker Else Kåss Furuseth, programleder Live Nelvik og nyskilt forfatter Ari Behn. Foto: Discovery / TV Norge
VELKLEDD: Bård Hoksrud (Frp) ble fortalt at det var James Bond-tema og møtte opp i smoking. Her sammen med komiker Else Kåss Furuseth, programleder Live Nelvik og nyskilt forfatter Ari Behn. Foto: Discovery / TV NorgeVis mer

(Dagbladet): - Nei, det er ikke alle i partiet som liker at man stiller opp. Noen mener tv-opptredener tar fokuset vekk fra politikken, sier stortingspolitiker og medlem i helse- og omsorgskomitéen, Bård Hoksrud (Frp), til Dagbladet.

Dagbladet møter Hoksrud torsdag under vårlanseringen til Discovery Networks (TV Norge, Max, Fem) i Nydalen i Oslo. I tillegg til å sitte på Stortinget omtales han som en av tv-profilene til kanalen neste år.

- Blir kjent med meg

For denne våren gjester toppolitikeren «4-stjerners middag». Hoksrud har servert mat hjemme hos seg selv, og spist middag hjemme hos Else Kåss Furuseth, Live Nelvik og nyskilte Ari Behn. Sistnevnte inviterte til besøk i sitt nye hjem i Lommedalen i Bærum.

- Hva var det advarslene gikk ut på?

- Partifeller kan mene at man ikke skal være med på for mye «gøyalt», men jeg tenker at det er bra å vise hvem man er. Jeg er et ja-menneske og dette var spennende. Seerne blir ganske godt kjent med meg, og mange blir nok overrasket, sier Hoksrud.

- Koselig selskap

Tidligere i år kjørte Frp-politikeren vannscooter fra Drøbak til Oslo i en protest mot et «firkantet regelverk». Han skal også ha sin del av æren for at ståhjuling er lovlig for Norges 16-åringer.

- Du er ofte med på stunt og moro. Kan ikke det komme i veien for politikken?

- Det er alltid noen som mener det blir for mye. At når man skal bygge en politisk karriere, så skal det ikke være for mye som forstyrrer, men jeg mener man også må by på seg selv. Dette er ikke et program hvor man skal «tas», det er et koselig selskap med hyggelige mennesker.

Bestemmer selv

Når Dagbladet tar kontakt med Frp sentralt, for å forhøre seg om retningslinjene for partideltakelse i tv-programmer, er det Hoksrud som ringer tilbake. Han presiserer at avgjørelsen om å gjøre tv-opptredener er noe Frp-politikerne til syvende og sist bestemmer selv.

- Vi får mange henvendelser i løpet av et år, men man rådfører seg først, veier opp argumenter, og tar en avgjørelse, sier han til Dagbladet.

Under vårlanseringen beskriver Hoksrud Live Nelvik, Ari Behn og Else Kåss Furuseth som en veldig hyggelig trio å lage tv med.

- Opplevelsen blir bedre og bedre etter hvert som man blir kjent. Det var veldig gøyalt. Etter kvelden hjemme hos meg sa noen at det var James Bond-tema neste uke. Jeg ble lurt trill rundt, for jeg var den eneste som kom i smoking, fleiper Hoksrud.

Valgobservatør

Samme dag som vårlanseringen til TVNorge landet han på Gardermoen etter å ha vært valgobservatør under presidentvalget i USA.

- Jeg oppfattet fort at motstanden mot Hillary Clinton var ganske mye større enn det som er kommet fram i Norge. Valget var et oppgjør mot den politiske eliten som hun er en del av. Både Hillary og Trump er langt til høyre for Frp-politikken, sier han til Dagbladet.

- Jeg vet ikke om det blir veldig mye å se til meg på tv framover, men dette ga mersmak, fortsetter Hoksrud.

- Forferdelig uskyldig

Omdømmekspert Elizabeth Hartmann i Sisteskrik kommunikasjon sier at «4-stjerners middag» er et veldig trygt program å stille opp i.

- Det er forferdelig uskyldig. Hoksrud hadde aldri blitt spurt om de ikke mente at han ville bidra til å lage god tv. Dette er ikke et program hvor man blir spikra opp etter veggen, så det er helt ufarlig for en politiker, sier Hartmann til Dagbladet.

- Jeg tror vi trenger å se politikere som mennesker, alt for mange framstår som maskiner. Så lenge Hoksrud gjør en god figur vil ikke dette skade verken han eller partiet, fortsetter omdømmeeksperten.

- Hva bør en politiker aldri si ja til?

- «Paradise Hotel» er en fallgruve, selvfølgelig, og ingen aktive politikere kan si ja til «Skal vi danse», det tar for mye tid. Jeg husker det var en lokalpolitiker med i «Farmen», som framsto som en drittsekk. Det nytter ikke å si at «du spiller spillet», man framstår som usympatisk og det er ikke partiet tjent med, sier Hartmann.