Advarte mot Piirka

Robert Stoltenberg syntes det var en dårlig idé å la Piirka opptre foran statsministeren og biskopen i Molde.

Dagbladet i går: Bannet for Bondevik - tatt av skjermen.

Piirka ble overtalt til å være med i videoen - men deretter fjernet fra skjermen.

- Begrunnelsen er bare pisspreik, mener Stoltenbergs manager.

Da Robert Stoltenberg ble bedt om å bruke Piirka til å introdusere rockebandet Babel Fish, ble den prisbelønte NRK-komikeren bekymret.

Han advarte produsentene mot å bruke den bannende, finske karakteren foran dette publikummet, som var invitert for å åpne det nye Molde-hotellet «Seilet». Stoltenberg og hans manager mente at Piirkas språkdrakt ville kunne bli oppfattet som upassende.

Oppgitt

- Vi gikk flere runder med produsentene av åpningsshowet, men vi fikk hele tida beskjed om at det ikke var noe problem med Piirka fordi det var et underholdningsshow på en sein fredagskveld, sier daglig leder i Roberts Stoltenbergs management «Seminarpartner», Knut Müller-Nilssen.

Han er oppgitt over at ledelsen i hotell Seilet i Molde kuttet ut Piirka med begrunnelsen: «Innslaget holder ikke kunstnerisk mål.»

- En sånn begrunnelse er bare pisspreik, mener en irritert Knut Müller-Nilssen.

Ikke kunst

- Dette har ikke noe som helst med kunstnerisk mål å gjøre. Men handler utelukkende om banning. Piirka banner mye. Han skulle introdusere et rockeband. Hva hadde arrangøren forventet seg? spør Müller-Nilssen, og fortsetter:

- Når Stoltenberg ved flere anledninger gjorde produsentene oppmerksom på at han ikke trodde Piirka passet til denne forsamlingen, blir vi oppgitt i etterkant. I denne sammenhengen er ikke Piirka kunst med et kvalitativt innhold. Stoltenberg skulle lage tre introduksjonsinnslag med henholdsvis Piirka, Yngve Freiholt og Narvestad. De to siste «Borettslag»-karakterene slapp gjennom Molde-sensuren. Men Piirka ble redigert bort fra showet, som ble ledet av konferansier Ivar Dyrhaug.

REDIGERT BORT:</B> Robert Stoltenberg advarte produsentene mot Piirkas bannskap, men produsentene mente det skulle gå greit. Likevel fjernet de innslaget med begrunnelsen at det ikke holdt kunstnerisk mål. - Bare pisspreik, mener Stoltenberg-manager Knut Müller-Nilssen.