Advokat på skjærgårdstokt

Kjønnsrolledebatt og krimroman

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «I løgnens spor» er svenske Ann-Christin Henshers tredje bok om advokaten Ulrika Stål. Denne gang havner hun ute i den svenske skjærgården, hvor tre godt voksne brødre trenger hjelp til å gjøre opp boet etter moren - og finne ut hva som skjedde med søsteren deres for 25 år siden.

Sporløst borte

Jenny Hult forsvant hjemmefra en midtsommeraften, siden har ingen verken hørt eller sett henne. Nå som moren er død, vil brødrene ha svar på om søsteren fortsatt lever, for booppgjøret dreier seg om en god slump penger som kan komme godt med i en ellers nøysom tilværelse i skjærgården. Ulrika Stål har en annen sak som tærer mer på henne - hun skal forsvare Love Höglund, en alkoholisert småforbryter som er tiltalt for å ha mishandlet den lille datteren sin til døde. Selv om Ulrika prøver å distansere seg fra saken, går den sterkt inn på henne, særlig når jentas mor tar livet av seg.

Ektemann og elsker

Samtidig skal Ulrika holde styr på et komplisert privatliv. Mannen Stefan er hjemme med to barn, og for å kvikke ham opp kjøper hun seilbåt av en av Hult-brødrene. Samtidig gjenopptar hun det lidenskapelige forholdet til den kjekke politimannen Nils Petter Borge, selv om hun ikke har noen planer om å forlate Stefan. Likevel blir hun fryktelig sjalu når Stefan flørter uskyldig med en kvinne de treffer. «I løgnens spor» er en ganske god kriminalroman, med en intrikat intrige. Men materien blir ganske ufordøyelig når Hensher blander inn alskens uvesentligheter i hovedintrigen. For hvem vil vel ha en roman som delvis er en krim, delvis et farseaktig innlegg i kjønnsrolledebatten? Liza Marklund gjør det i hvert fall mer elegant enn dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer