Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Advokat sparker advokat

Bokhandler Shah Muhammad Rais lurte sin egen advokat da han signerte den lukrative bokavtalen med Damm.

Nå forteller bokhandler Shah Muhammed Rais selv hva som skjedde da hans to advokater kolliderte i døra på Hotel Continental tirsdag ettermiddag. Der ble en forfjamset Per Danielsen konfrontert med at det nå var advokat Abid Q. Raja som representerte bokhandleren.


- Jeg møtte Raja på en afghansk fest. Jeg forsto raskt at dette var en mann som kunne hjelpe meg, blant annet med å oversette, sier Rais på telefon fra Stockholm
.

Han forteller at han prøvde å holde Danielsen unna pressekonferansen tirsdag. - Jeg synes ikke det var nødvendig å fortelle Danielsen at jeg hadde funnet en ny advokat. Da jeg inviterte til pressekonferansen sendte jeg defor invitasjonen fra min personlige e-post og Danielsen var bevisst ikke nevnt med ett ord. Han jobber med søksmålet mot Åsne Seierstad og Cappelen. Da bør han ikke kaste bort tiden på en pressekonferanse, sier Rais.

Forhandlet på overtid

Etter det Dagbladet erfarer skal advokat Abid Q. Raja ha fortsatt forhandlingene om bokhandler Shah Muhammad Rais\' to bøker lenge etter at en bindende avtale med  Damm var inngått. Den ble signert allerede i 23-tiden mandag kveld. Da Per Danielsen kom til hotell Continental tirsdag ettermiddag, skal bokhandleren fortsatt ha vært i forhandlinger med Aschehoug.

- Ville blitt et sirkus
-Prinsipielt er det Rais som bestemmer hvem han vil inngå avtale med. Men jeg som advokat kunne ikke være med på å gå fra en bindende avtale med Damm. Noe annet ville blitt sirkus, sier Danielsen.

Sjefredaktør Harald Engelstad i Aschehoug Fakta bekrefter at han var på Continental tirsdag ettermiddag. Mer vil han ikke si.

Advokat sparker advokat

Advokat sparker advokat

I går kveld sa advokat Danielsen til Dagbladet at advokatkollega Raja nå har fått sparken som bokhandlerens advokat.


- Rais forsikret meg om at Raja hadde vært «A lawyer for one day», sier Danielsen.

Han avviser nå helt at Raja skal håndtere bokavtalen, mens han selv skal ta seg av søksmålsbiten. - De fleste advokater klarer å håndtere to ting samtidig. Rajas bidrag til denne saken er avsluttet, sier Danielsen. Der er ikke bokhandleren helt enig.

- Raja er fortsatt min advokat. Det er Danielsen også, sa han i går kveld til Dagbladet.

Les også Bokhandlerens sirkus.

I SVERIGE: - Raja er fortsatt min advokat. Det er Danielsen også, sier bokhandler Shah Muhammed Rais på ferie i Sverige.
ENDAGSADVOKAT: «A lawyer for one day» var bokhandlerens beskrivelse av advokat Abid Q. Raja, i følge injurieadvokat Per Danielsen.
MANGEDAGERSADVOKAT: Per Danielsen har jobbet mange dager for Rais, både for å få ham til Norge og i forhandlingene med Damm forlag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling