Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Advokaten hevder nye DNA-tester kan bevise at Steven Avery er uskyldig - igjen

Ny frist i rettsprosessen 2. mars.

NY RETTSAK?:  Steven Avery har hele tiden hevdet at han er uskyldig i drapet på Theresa Halbach. Nå håper han og advokaten at saken skal tas opp på ny. Foto: Morry Gash / NTB Scanpix
NY RETTSAK?: Steven Avery har hele tiden hevdet at han er uskyldig i drapet på Theresa Halbach. Nå håper han og advokaten at saken skal tas opp på ny. Foto: Morry Gash / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Netflix-serien «Making a Murderer» har fått seere verden over til å sitte klistret til skjermen.

Dokumentarserien følger Steven Avery (53) som ble tiltalt og dømt for voldtekt, sonet 18 år, men slapp ut etter at ny DNA-testing viste at han ikke var voldtektsmannen. 

Avery stevnet så Manitowoc County, delstaten han bor, for 36 millioner dollar for å ha sendt han uskyldig i fengsel.

Men så starter et nytt makabert drama.

Dømt på nytt Den unge fotografen Teresa Halbach forsvinner, og Avery blir beskyldt for drapet. Samme blir hans nevø, Brendan Dassey. I 2007 blir begge dømt til livsvarig fengsel. Men var det de to som drepte Halbach? Eller er den nye saken arrangert av et amerikansk fylke som ikke vil betale erstatning til en uskyldig dømt?

Folk verden over har diskutert spørsmålene heftig siden tv-serien ble sluppet før jul 2015.

Avery har fått massiv støtte, og i januar ble det kjent at 53-åringen har fått nye advokater, Kathleen Zellner og Midwest Innocence Project. Det nye advokatteamet har anket saken mot Avery på ny.

Zellner begynte med en gang å tweete oppdateringer om sitt arbeid. Og hun har gått til sterkt angrep på påtalemyndighetene i saken, ledet av Ken Kratz.

Ny DNA Nå melder Averys advokat, Kathleen Zellner, at hun har samler ny DNA for å motbevise hele forsvaret til påtalemyndighetene. 

- Femte tur til Steven Avery. Samlet prøver for nye tester. Den uunngåelige kommer - han smilte, det gjorde vi òg, skriver Kathleen Zellner på Twitter.

Tweeten har blitt delt mer enn 1000 ganger, og mer enn 2500 har likt den.
 
Zellner tror fast på at nye DNA-testmetoder igjen skal bevise Averys uskyld.

Zellner har ikke gjort mange intervjuer om saken, men skal i et intervju med «TheLipTV» ha sagt at hun er overbevist om at Avery er uskyldig.


- De fokuserte bare på ham. De vurderte ikke en rekke andre mistenkte, sa hun og mente at Averys sak var et klassisk eksempel på en sak der den dømte er uskyldig.

Zellner hevder i tillegg at det er åpenbart hvem den ordentlige drapsmannen er, ifølge avisa Independent.

Tidligere denne måneden søkte Manitowoc County om mer tid til å samle dokumenter i en mulig ny Avery sak. «Wisconsin Court of Appeals» sa ja til utvidet frist, og fylket har nå fram til 2. mars til etterkomme dette og presentere nye dokument.

Regissørene brukte ti år på å lage serien.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram