DEN SISTE: Advokat Hermansen er kalt Oslos siste byoriginal. Han ble også kalt «Baronen fra Bøler». Jeg spiller mine roller i virkeligheten, sa Hermansen, dyktig advokat og turner som valgte å bli byens narr og refser, stadig i nye kostymer. Foran: Fotograf Harald Medbøe som laget fotobok med Hermansen
DEN SISTE: Advokat Hermansen er kalt Oslos siste byoriginal. Han ble også kalt «Baronen fra Bøler». Jeg spiller mine roller i virkeligheten, sa Hermansen, dyktig advokat og turner som valgte å bli byens narr og refser, stadig i nye kostymer. Foran: Fotograf Harald Medbøe som laget fotobok med HermansenVis mer

Advokaten som ble Oslos siste byoriginal

Man kan være gal, uten å være sinnssyk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var advokat Hermansen som sa det, byoriginalen som muntret og refset Oslos innbyggere gjennom noen tiår. I sine fantasifulle uniformer og egenartete kostymer ankom han T-banen om morgenen på Bøler, der han bodde, turnet i trikkeinteriøret gjennom noen stasjoner før han inntok hovedstadens sentrum, sigarrøkende rank og med et sobert riksmål.

«Det er ikke i klærne jeg har min forse - styrken ligger i sjelen og fysikken. Mange tror at sjelen ikke finnes, men det skal jeg si deg - uten sjel er du bare et skjelett».

Og var det ikke nettopp sjel de hadde, byoriginalene i Kristiania og Oslo? De som våget å være annerledes, som valgte å leve med seg selv både i fortvilelsen og gledens dager. Eller hadde de ikke noe annet valg enn si fornuften midt imot?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn