Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Advokatene kommer og går

I går sa Shah Muhammad Rais at han hadde to advokater. I dag sier bokhandleren at han bare har en.

-  Raja gjorde en gratis vennetjeneste da han oversatte kontrakten for meg. Nå har jeg ikke noe mer med ham å gjøre, sier Shah Muhammad Rais.

Full forvirring

Det hersket full forvirring da bokhandleren ankom sin egen pressekonferanse tirsdag med en ny advokat. Onsdag forklarte Rais at han har to advokater. I går ombestemte han seg. Per Danielsen har følgende forklaring på klientens vakling.

-   Noen kulturforskjeller gjør seg nok gjeldende i forhold til hvordan Rais forholder seg til avtaler og andre ting, sier han.

Tre advokater

Rais har ikke bare hatt to, men tre advokater. Hans tidligere advokat Brynjar Meling er ikke overrasket over kaoset. Han fikk sparken av Rais fordi han angivelig skal ha krevd 50 000 dollar i forskudd. Meling sier til Dagbladet at Rais misforsto. Dollarsummen hadde ikke noe med advokathonoraret å gjøre, men skulle fungere som sikkerhet i tilfelle bokhandleren tapte søksmålet i Norge.

-  Siden Rais misforsto dette, kan jeg godt forstå at han har havnet i den situasjonen han har med Åsne Seierstad, sier Meling.

-  Har bistått med råd

 FRAM OG TILBAKE:  Bokhandler Shah Muhammad Rais reiste tilbake til Stockholm onsdag, men i går var han en snartur innom Oslo igjen. Foto: DAGBLADET
FRAM OG TILBAKE: Bokhandler Shah Muhammad Rais reiste tilbake til Stockholm onsdag, men i går var han en snartur innom Oslo igjen. Foto: DAGBLADET Vis mer

Abid Q. Raja som ifølge bokhandleren nå er ute av verden, tar advokatforvirringen med knusende ro.

-  Jeg har bistått Rais fra sidelinja med råd og forslag angående bokavtalen. Han har også bedt meg om råd angående søksmålet mot Cappelen. Om Rais ønsker videre bistand, er det opp til ham å ta kontakt, sier Raja.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling