Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ædda bædda - vi beholder prisen

Black Debbath nekter å gi fra seg prisen de knabbet foran øynene på tv-seerne under Spellemann-showet fredag. Nå vil Spellemann-komiteen inndra prisen morobandet bløffet til seg i hardrockklassen.

På lappen sto det The Kovenant, men prisutdeler Schau hadde bestemt seg på forhånd: Bestevennene og de mangeårige bandkompisene i Black Debbath skulle ropes opp på scenen som vinnere. På kødd. Kødd var det, men Black Debbath klarte likevel å snike med seg sitt Spellemann-trofé ut av Oslo Spektrum. Nå har de tenkt å beholde den for godt.

- Spellemannprisen er ikke noe man skusler bort. Vi har fått prisen og den tenker vi å beholde, sier Black Debbath.

Direktesendt bløff

I stua til trommeslager Ole Petter Andreassen i Rosteds gate i Oslo troner prisen de stjal med seg fra Spektrum.

Under NRKs direktesending klarte programleder Bård Tufte Johansen å redde fadesen Kristopher Schau hadde satt i gang ved å dele ut et reservetrofé til de rettmessige vinnerne, The Kovenant.

Utenfor kameraenes rekkevidde sørget Black Debbaths Egil Hegerberg for å putte prisen de fikk i gave av Schau ned i en veske. Der ble den resten av kvelden. Så langt har ikke Black Debbath hørt et kvidder fra Spellemann-komiteen.

«Prisen er vår»

- Ingen kunne være tjent med at vi satte i gang en klappjakt på Black Debbaths trofé utover fredagsnatta, uttaler Karene Lyngholm i Spellemann-komiteens sekretariat.

- Men vi kommer til å inndra prisen. Black Debbath kan ikke få en pris de har tusket til seg, påpeker Lyngholm.

Lyngholm vil kreve å få pristrofeet tilbake gjennom Debbaths plateselskap Tylden & Co. en av de første dagene. Foreløpig tar direktør Audun Tylden kidnappingen av Spellemann-trofeet med knusende ro.

Egil Hegerberg har ingen planer om å levere tilbake Spellemannprisen.

- Det blir ikke aktuelt. Vi ble ropt opp til scenen og tildelt en pris. Spellemannen er vår, fastslår Hegerberg.

Fritt fram

Debbath-medlemmene Egil Hegerberg, Aslag Guttormsgaard og Lars Lønning har i mange år spilt i det notorisk berømte Oslo-bandet Gartnerlosjen sammen med prisutdeler Kristopher Schau. Mediemanipulering har vært en av losjegjengens spesialiteter.

Likevel luktet ikke Spellemann-komiteen lunta da Schau ble satt opp som prisutdeler i en klasse der kompisene var nominert. Dermed var det fritt fram for Schau og Black Debbath.

- Vi burde kanskje forutsett at de ville komme til å finne på noe. Slik sett hadde vi gjort lurt i å skaffe en annen prisutdeler, innrømmer Lyngholm.

Et Spellemann-trofé koster rundt 3000 kroner å produsere. Trofeet er laget i støpt bronse og en håndlaget sokkel i tre. Plaketter med navn og pristittel får vinnerne tilsendt i ettertid. Mye tyder på at Black Debbaths pris vil forbli uten plakett.

<B>PRISEN ER VÅR:</B> Black Debbath feirer Spelle-bløffen med sprit og fan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media