Ærlighet varer lengst

- Når man sier noe som kommer ut feil bør man som politiker være ærlig å si at det var skivebom, skriver Per Sandberg om frivillighetsdebatten.

- FRYKT IKKE: «Organisasjoner som skaper engasjement og har støtte i befolkningen har ingenting å frykte med Frp i regjering, snarere tvert imot», skriver Per Sandberg.Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
- FRYKT IKKE: «Organisasjoner som skaper engasjement og har støtte i befolkningen har ingenting å frykte med Frp i regjering, snarere tvert imot», skriver Per Sandberg.Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FRIVILLIGHET: I debatten om frivillighet og uavhengighet har jeg tråkket feil. Jeg har vært upresis i ordvalg, og fremstillingen av sakens realiteter har derfor kommet på villspor. La meg presisere og understreke. Selvsagt står interesseorganisasjoner fritt til å fremme sine interesser, også i politiske spørsmål. Når jeg hevdet at organisasjoner skulle være nøytrale var det feil av meg.

Fremskrittspartiet har vært, og vil være, den fremste forsvareren av frivillighetsnorge. Det er derfor vi både har gått inn for full momskompensasjon og bedre rammevilkår for frivilligheten, slik at organisasjonene i mindre grad vil være avhengige av statlige overføringer.

Det er derfor vi hvert eneste år har kuttet i overføringer til organisasjoner som blir direkte finansiert av staten. Dette gjelder også Antirasistisk Senter. For oss handler det altså om at frivillig sektor skal være fri for partipolitiske bindinger. Dessverre har vi sett at politiske bindinger og overføringer har blitt stadig sterkere under den sittende regjeringen. De gir penger til meningsbærende organisasjoner de selv liker over statsbudsjettet. Det er et problem og en utvikling Frp ikke støtter. Det er derfor Frp har gått imot endringene i tilskuddsordningene som har ført til at organisasjoner har fått egne poster på statsbudsjettet, uten krav om grunnleggende rapporteringer. Vi har også merket oss den forskjellsbehandlingen den sittende regjeringen har innført mellom organisasjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer