«Ælskede - du æ så kaill på fotan!»

Toralv Maurstad (86) har lest inn sin elleville livshistorie på lydbok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se Toralv Maurstad lese om jula han tilbragte i fengsel her.

(Dagbladet:) Det er mørkt i Lydbokforlagets studio, der Dagbladet møter Toralv Maurstad. Han er der for å lese inn de mange elleville historiene fra biografien «For et liv!», som kom i høst. Med de mange, saftige anekdotene om størrelser som Liv Ullmann og dronningen, var boka et funn for avisene.

Men Maurstad er redd for at han ikke vil klare å gjenskape den livlige fortellerkunsten i boka når historiene nå skal leses inn.

- Jeg er litt hes, sier 86-åringen molefunkent, og blir servert en kopp te.

Så setter han seg til rette bak boka som er oppslått over et lyseblått håndkle, det eneste som er opplyst i det mørke studioet. Han leser om jula han tilbragte i fengsel for fyllekjøring - det viste seg å ikke være så verst, han fikk fred, ro, ubegrenset telefontid og spurte til slutt om han ikke kunne få bli et par dager ekstra da han hadde sonet sin straff. Han bruker lange pauser, og fraviker bare den lune, rolige bestefarstemmen når han må leve seg inn i et og annet sitat.

Beste-Wenche Det er ikke hver høst man får lese om norsk teaters storhetstid fra innsiden - tiden da teatrene hadde kø rundt kvartalet, skuespillerne kunne møte opp på Grand for gratis restemat, og de 16 år gamle jentene la seg nakne i skuespillernes oppkjørsler (eller i alle fall Maurstads oppkjørsel) i håp om å bli bergtatt av sine store helter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer