Æra i behold

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«POLITIVIRUSET»: Statsvitar Svein Tuastad gjekk i Dagbladet 2. desember til personangrep på meg som leiar av Politiets Fellesforbund. Eg vert blant anna gitt ansvaret for at omdøme til politiet no vert dårlegare. Eg har ansvar for mykje, men dette ansvaret tek eg ikkje.

Politiets Fellesforbund sine medlemmar har gjennom mange år teke ansvar for at norsk politi har eit særs godt omdømme. Det har dei gjort ved å vera tilgjengeleg for arbeidsgjevar langt ut over vanleg arbeidstid og sånn sett brote reglane som gjeld for arbeidstid i stort omfang. For Politiets Fellesforbund er det ganske ironisk at politiet, som skal passa på at andre i samfunnet held seg innanfor lovverket, sjølv er avhengig av å operera utanfor for å få vaktlistene til å gå opp.

Ein etat kan ikkje oppretthalde eit godt omdømme over tid ved at dei tilsette ofrar all tid i livet sitt til jobb. Eit slikt «prosjekt» er dømt til å mislukkast.

Politiets Fellesforbund undrar seg også over at det tydeligvis er den einskilde polititenestemann eller –kvinne som åleine har ansvar for å oppretthalda tillit og omdøme. At politikarane sjølv skal ta noko av ansvaret fordi dei har gjeve rammevilkår som er så dårlege at den samla politikrafta vert mindre, vert ikkje nemnt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer