«Ær'e her'e er party»-Ludvig (8): - Jeg har aldri vært så populær før

I kveld åpnet han kveldens MGP-finale.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): I februar ble åtte år gamle Ludvig Antonio Jacobsen et internettfenomen over natta.

Gutten fra Fredrikstad danser, og synger «ær'e hær'e er party?», og har med det sørget for å tilføre mange en ny setning i vokabularet.

Åpner showet Videoen som pappa Truls-Petter Jacobsen la ut på Youtube, er nå sett av over 130 000 mennesker. Ifølge Jacobsen har nærmere én million mennesker totalt sett sønnen framføre den sjarmerende dansen.

I kveld kan enda flere oppleve den energiske gutten opptre, da han står på scenen i Oslo spektrum under MGP-finalen. Og det er ingen filleoppgave Ludvig har fått: Åtteåringen står nemlig for åpninga av hele showet, sammen med programlederne Jenny Skavlan og Erik Solbakken, og en gruppe dansere.

- Det blir ganske gøy, og det er veldig kult å få være med på dette, sier han til Dagbladet før han går på scenen. 

Ikke nervøs Blant de 5000 publikummerne i salen, sitter også Ludvigs familie for å heie på ham. At han skal opptre på direktesendt tv med hundretusener av seere, gjør ham imidlertid ikke nervøs. 

- Det er mange som spør om jeg kan si «ær'e her'e er party», men jeg sier som regel at «nei, jeg kan ikke det». Det er bedre å gjøre det foran mange folk, som her, for da ser jeg ikke de som ser på meg og hvordan de reagerer. Jeg ser bare rett i kamera, og at det er mange svarte hoder bak, sier Ludvig.

Det er ikke første gang åtteåringen står på MGP-scenen. Under delfinalene i Folketeatret forrige helg, sørget han for å varme publikum opp før sendinga, men da uten at han selv var synlig på tv-skjermen.

- Gjør det jeg pleier Det var NRK som kontaktet Ludvig med den hyggelig forespørselen.

- «Oi, skal jeg det nå? Er det sånn det er blitt nå?» tenkte jeg da NRK ringte, sier Ludvig.

- Har du øvd mye på dansen?

- Nei, jeg gjør bare det jeg pleier å gjøre, sier han flegmatisk og trekker på skuldrene.

- Populær Det var egentlig aldri meningen at så mange mennesker skulle se videoen. 

MATCHENDE STJERNER: Når Ludvig Antonio Jacobsen åpner MGP-finaleshowet i kveld, er det sammen med Erik Solbakken - i like dresser. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MATCHENDE STJERNER: Når Ludvig Antonio Jacobsen åpner MGP-finaleshowet i kveld, er det sammen med Erik Solbakken - i like dresser. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Vi skulle egentlig bare vise den til bestemor, bestefar, tante og noen pappa kjenner. Så ble den spredd og spredd og spredd, og kulere og kulere for meg, sier Ludvig og smiler.

I begynnelsen var det mange på skolen som kom bort for å få autograf og bilde sammen med ham. Nå har det roet seg litt ned hjemme i Fredrikstad, forteller Ludvig, men når han er i hovedstaden, opplever han at oppmerksomheten rundt ham er svært stor.

-  Jeg har aldri vært så populær før. Det skjer veldig ofte at folk kommer bort for å prate og ta bilder, iallfall her i Oslo, sier Fredrikstad-gutten.

For et par dager siden gledet han seg imidlertid ikke så mye til kveldens opptreden.

- Jeg trente på skolen og ble plutselig veldig støl i magen, og ble syk. Jeg hadde 39 eller noe sånt i feber, og da gledet jeg meg ikke til i dag. Men nå er jeg frisk som en fisk, og klarer nesten ikke vente med å gå på scenen, sier han.