Anmeldelse Gunnar Jerman «Vår ære og vår avmakt»

Ære være Gunnar Jerman for hyllesten til de glemte sjøfolkene

Glemte krigsskjebner hentes fram i ny bok.

OVERLEVENDE: 19 år gamle Hilmar Raaheim og 22 år gamle Erling Madsen (i annen rekke merket X) var de eneste overlevende da det norske lasteskipet Ymer ble senket av tyskerne utenfor franske Île d’Yeu i 1917. Her sammen med sine franske redningsmenn.
 Foto fra boka
OVERLEVENDE: 19 år gamle Hilmar Raaheim og 22 år gamle Erling Madsen (i annen rekke merket X) var de eneste overlevende da det norske lasteskipet Ymer ble senket av tyskerne utenfor franske Île d’Yeu i 1917. Her sammen med sine franske redningsmenn. Foto fra boka

Vis mer
Publisert

Historien om første verdenskrig er, forståelig nok, kommet i skyggen av okkupasjonsårene og kampen mot Nazi-Tyskland. Som nøytral nasjon i 1914–18 unngikk vi skyttergravene og slagmarkene på vestfronten. Mange i dag forbinder derfor krigen for hundre år siden mest med jobbetid og lettjente penger – med Bør Børson, hummer og kanari.

Ære være forfatter Gunnar Jerman, som i denne boka husker de glemte sjøfolkene, de som kjempet mot minene og ubåtene, havets nye usynlige fiende.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer