Ærespris til a-ha i kveld

a-ha mottar en nordisk ærespris under kveldens fellesnordiske del av Nordic Music Awards.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Prisen går til a-ha fordi bandet har gjort nordisk musikk og kultur kjent utenfor Norden. Fra før av er Lene Marlin nominert til den nordiske eksport prisen, etter omtrent samme kriterier.

Over lang tid

-  Hva er forskjellen på æresprisen og eksportprisen, NMA-produsent og juryleder Jon Eirik Jakobsen?

-  Eksportprisen gjelder et mer begrenset tidsperspektiv. Æresprisen går til artister som har bidratt over lang tid. Det er i år 20 år siden a-ha slo gjennom over hele verden med «Take on me». Siden har bandet holdt seg blant Nordens absolutt mestselgende artister.

I ærespris-juryen sitter én representant for NMA, én representant for de nordiske tv-selskapene samt flere representanter for nordisk musikkbransje.

Ny samleplate

I går ble det også klart at a-has gamle plateselskap Warner har satt sammen en ny «best of»-plate med bandet.

a-has største hits er for første gang remastret. Forrige a-ha-samleplate var «Headlines & Deadlines» fra 1991, som har solgt i 2,1 millioner eksemplarer totalt.

Utgivelsen av den nye «best of»-plata er lagt til den julesalgvennlige datoen 22. november. Plata inneholder 20 låter, elleve av dem var også med på «Headlines...».

A-HA: Viser samhold i 2000. I går fortalte Magne Furuholmen om de dramatiske <a href=http://www.dagbladet.no/kultur/2004/10/20/411866.html>kranglene</a> innad i bandet, som førte til at han pådro seg livstruende sykdom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer