Ærespris til a-ha i kveld

a-ha mottar en nordisk ærespris under kveldens fellesnordiske del av Nordic Music Awards.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Prisen går til a-ha fordi bandet har gjort nordisk musikk og kultur kjent utenfor Norden. Fra før av er Lene Marlin nominert til den nordiske eksport prisen, etter omtrent samme kriterier.

Over lang tid

-  Hva er forskjellen på æresprisen og eksportprisen, NMA-produsent og juryleder Jon Eirik Jakobsen?

-  Eksportprisen gjelder et mer begrenset tidsperspektiv. Æresprisen går til artister som har bidratt over lang tid. Det er i år 20 år siden a-ha slo gjennom over hele verden med «Take on me». Siden har bandet holdt seg blant Nordens absolutt mestselgende artister.

I ærespris-juryen sitter én representant for NMA, én representant for de nordiske tv-selskapene samt flere representanter for nordisk musikkbransje.

Ny samleplate

I går ble det også klart at a-has gamle plateselskap Warner har satt sammen en ny «best of»-plate med bandet.

a-has største hits er for første gang remastret. Forrige a-ha-samleplate var «Headlines & Deadlines» fra 1991, som har solgt i 2,1 millioner eksemplarer totalt.

Utgivelsen av den nye «best of»-plata er lagt til den julesalgvennlige datoen 22. november. Plata inneholder 20 låter, elleve av dem var også med på «Headlines...».

A-HA: Viser samhold i 2000. I går fortalte Magne Furuholmen om de dramatiske <a href=http://www.dagbladet.no/kultur/2004/10/20/411866.html>kranglene</a> innad i bandet, som førte til at han pådro seg livstruende sykdom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer