Ærespris til Dino

Thalbergs ærespris, som deles ut under Oscar-showet, går i år til filmskaperen Dino De Laurentiis.

Den italienske filmskaperen Dino De Laurentiis (82), produsenten som står bak oppfølgeren til «Hannibal», skal 25 mars motta Irving G. Thalberg ærespris.

Prisen, som ble etablert i 1937, gis til kreative produsenter hvis arbeid står for høy kvalitet.

Trofeen er ikke en Oscar-stauett, men en byste av Irving Thalberg, som var MGMs store produksjonssjef som døde allerede som 37 åring.

- De Laurentiis arbeider snakker for seg selv. Hans lidenskap og forkjærlighet til filmkunsten har gjennomsyret hele hans liv. Han har alltid hatt mot til å lage film han tror på, sier Robert Rehme, presidenten for Academy of Motion Picture Arts.

I 1950 begynte De Laurentiis å samarbeide med Carlo Ponti og de startet opp et eget selskap. De to mottok sin første Oscar for Federico Fellini's «La Strada» vant for beste utelandske film i 1956.

Han avsluttet samarbeide med Ponti i 1957 og har siden produsert en rekke filmer som «The Bible», kultfilmen «Barbarella» med Jane Fonda, «Three Days of the Condor», med Redford og David Lynch «Dune» og «Blue Velvet». De Laurentiis lar ikke alderen stå i veien og nå står han bak oppfølgeren til skrekksuksessen «Hannibal» med Anthony Hopkins.

DINO med sin unge kone Marthe Schumacher.