Ærlig og sentimentalt

Kjapp, «ærlig» og litt sentimental bok om far og sønn, utroskap og død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hovedpersonen Harry i stjernejournalisten Tony Parsons prisbelønte «Mann og gutt», er 29 år og tv-produsent. Etter et meningsløst ennattseventyr ødelegger han sitt egentlig lykkelige ekteskap, den vakre kona reiser og han blir alene med sønnen på fem år. Og her er mange gjenkjennelige historier: Jobben han mister fordi han ikke kan jobbe seint. Mikromat som gutten ikke vil spise. Alenefar som blir uglesett av mødre. Samtidig: når introdusere en femåring for fars nye venninne? Hva skjer når mor etter noen måneder kommer hjem med ny kjæreste og vil ha gutten hos seg?

Overgrep

Framfor alt er dette en roman om overgrepet mot et barn når umodne foreldre setter egne behov framfor barnas. En egoisme Parsons ser som symptomatisk for vår generasjon.

For sentralt her står Harrys forhold til sin egen far, den ansvarsfulle, sterke og «ukulturelle» krigshelten hvis liv har bestått i å verne om kone, barn og fedreland. Og, som i likhet med andre i sin generasjonen, får ansvarsløse sønner som vokser opp med drømmen om det fullkomne liv der kampen ikke står mot japanere og tyskere, men mot kona. For dette er også et dypdykk i kjærligheten - mellom far og sønn, men også mellom kvinne og mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer