Musikkanmeldelse: Linnea Henriksson - «Linnea Henriksson»

Ærlig om kjærlighetens baksider

Svenske Linnea Henriksson åpner skyhøyt på sitt forholds-blottleggende tredjealbum.

Foto: Sony Music
Foto: Sony Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke omtalte jeg Tove Los nye album som «eksemplarisk svenskepop». En beskrivelse jeg kanskje skulle ha holdt litt tilbake. Ikke at «Blue Lips» skal nedskaleres siden sist. Men om noen fortjener uttrykket i november 2017, må det nesten være Linnea Henriksson.

Skjønt pop og pop. Med en høyere andel melanin i huden hadde nok Halmstad-sangeren like lett havnet i R&B-hylla. En sjanger våre naboer for alvor har briljert siden Lisa Nilsson hadde «Himlen rundt hörnet» i 1992.

Både den svenskspråklige soul-pionéren og Veronica Maggio er da også tydelige elementer i musikken tik Henriksson, som spesielt vil gi «Jag kommer»-stjernen stor konkurranse med det beste fra sitt tredje og foreløpig mest imponerende karrieregrep.

Etter tre års stillhet er det en atskillig mer intim og personlig artist som tar over fra der hun slapp med sitt bombastisk produserte «Du söker bråk, jag kräver dans» i 2014. Åpenhjertig basert på Henrikssons eget forhold, byr skivas ti låter på en emosjonell berg-og-dal-bane-reise gjennom tvil og kjærlighet, svik og gjenforening, høydepunkter og den hverdagslige kjedsommeligheten som blant annet hylles på det dasegulvfristende åpningssporet «White» («Jag vill ha det som vanligt/Vill inte ha fyrverkeri/Vill att du och jag är vi»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer