Ærlige Tweet

Missy Elliot reddet Tweet fra å begå selvmord. Som takk har hun laget et av årets beste R&B-album.

Så det er sagt: Timbaland-tilknyttede Tweet er ikke som andre kvinnelige amerikanske R&B-vokalister. For det første styrer hun unna den sedvanlige vokalgymnastikken som ødelegger så mye moderne amerikansk soulmusikk, for det andre synger hun ikke 17 varianter av alle markedstilpassede R&B-albums favorittema: «Du kan klare det du også!».

Seksuell stolthet

Tweet, som vurderte å ta sitt liv etter at et seksårig forsøk på å nå suksess med et annet band strandet, byr heller på dette: «Go to hell baby. Cause I know I saw you go into a motel».

Hun synger om seksuell stolthelt (hitsingelen «Oops (Oh My)» ), røyking, drikking, og om å kjøre i fylla bare fordi hun har lyst til det. Det er temaer som Mariah og Whitney ikke vil røre med ildtang, og som kanskje nettopp er grunnen til at verden fikk nok av deres overflatiske fjas og sendte begge på has been -søppelfyllinga.

Natural woman

Kanskje det er 11. september-effekten som har ført den jordnære og sympatiske Tweet fram i lyset, og sendt de nevnte divaene ut på sidelinja? Sikkert er det at den seige, sexy og organiske soulmusikken som det bys på her, er sjeldent befriende lytting i en verden som er proppfull av ekstremt likelydende R&B-artister som egentlig ikke byr på noen ting.

Tweet er, i beste Aretha Franklin-ånd, en «natural woman», og nettopp derfor har hun klart å lage et av årets beste R&B-album.

EKTE: Tweet byr på ekte soulmusikk på den jordnære «Southern Hummingbird».