HATTER OG FJÆR: Aerosmiths frontfigurer  Steven Tyler og Joe Perry avsluttet Odderøya Live. Det ble en oppvisning i vital, morsom og klassisk klisjerock - med hatter, fjær opg flagrende gevanter.
 Foto: Anders Grønneberg
HATTER OG FJÆR: Aerosmiths frontfigurer Steven Tyler og Joe Perry avsluttet Odderøya Live. Det ble en oppvisning i vital, morsom og klassisk klisjerock - med hatter, fjær opg flagrende gevanter. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Aerosmith-gutta ser ut som fugleskremsler

Rockens Knoll og Tott ga alt.

KONSERT:  KRISTIANSAND (Dagbladet): Quartfestivalen er død, men livekonsertene på Odderøya lever fortsatt.

I går kunne vi glede oss over Honningbarna, Alice Cooper og til slutt Aerosmith.

Knoll og Tott Regnet som truet, holdte seg borte. Ti minutter etter konsertslutt, åpnet himmelen seg. Det ble en trivelig kveld - kanskje mest for oss som husker 70-og 80-tallet.

Amerikanske Aerosmith er hardrockere som leker med sjangere som blues og heavy metal - med iørefallende popelementer.

Steven Tyler og Joe Perry, bandets Knoll og Tott, ser ut som to fugleskremsler. Morsomt å se bestefedre leve ut den samme rock n roll-fetisjen som for 40 år siden.

Som et lokomotiv Låter som «Eat the Rich», «Love in an Elevator», «Back in the Saddle», «Oh Yeah» og «Cryin'» kan vel ikke kalles klassikere, men de var hyggelige å få servert.

Aerosmith låt som et lokomotiv, og hadde - som hovedattraksjon, best lyd og sceneforhold.

Dessuten, når mørket senket seg, ble scenen rammet inn. Bandet ble badet i lys og en kjempeskjerm bak scenen ga skikkelig stadionfølelse.

Lever rockmyten ut Det låt tungt og gromt. Gitarriffa var feite og soloene fra Brad Whitford og Joe Perry kilte i øra. Men Aerosmith har surfet mer på rockens bølger enn å ha vært med å skape dem, så det blir nok av klisjeer.

Og Steven Tyler og Joe Perry er litt som lillebrødrene til Mick Jagger og Keith Richards.

Men selv om skonummerne er flere størrelser mindre en The Glimmer Twins', så fyller de sine rockeboots godt. Og så lever de rockmyten ut. Deilig, det.

Vellykket musikkfest De barske tegneserierockerne så ut til å trives godt denne sommerkvelden på Sørlandet. Vi fikk se et videoklipp på storskjermen med Joe Perry fra bysentrum, med losbåten i bakgrunn og autografjegere foran.

Publikum sang med og lot seg rive med - akkurat sånn det skal være på en vellykket musikkfest i Sommer-Norge.

Janie's Got a Gun låt som forventet, låt som har fulgt gutta i mange år nå. The Beatles' «Come Together» følger Aerosmiths «Global Warming»-turné. Ja, tja. Greit nok.

Gammel og vital Da «Dude» kom mot slutten, økte temperaturen i Odderøyamfiet ytterligere. Det er en Aerosmith-klassiker det er umulig å mislike - en frekk liten sak.

Killeren «Walk This Way» er heller ikke å forakte.

Aerosmith kledde denne sørlandsnatta. Rocken er blitt en gammel mann: vi så Stone-gutta forleden dag. Og Alice Cooper tidligere i kveld. For ingen av dem synes å tenke den gamle The Who-tanken «I hope I die before I get old».

Nei, bare fortsett. Tøffe er dere, der dere blotter brystkassa og kler dere i flagrende gevanter, hatter og fjær.

LILLEBRØDRE: Sanger Steven Tyler (til venstre) og gitarisk Joe Perry er litt som lillebrødrene til Mick Jagger og Keith Richards. Foto: Anders Grønneberg
LILLEBRØDRE: Sanger Steven Tyler (til venstre) og gitarisk Joe Perry er litt som lillebrødrene til Mick Jagger og Keith Richards. Foto: Anders Grønneberg Vis mer