Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Afghanistan-krigen «norsk forsvarsstrategi»?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AFGHANISTAN: «Amerikanske våpenlagre skal underordnes norsk forsvarsstrategi, og Norge skal ikke delta i kriger som strider mot folkeretten.» Dette seier Aagot Valle (SV) som er medlem i utanrikskomiteen, til Dagbladet. Dagbladet melder vidare at «SV mener at våpen som USA har lagret i Norge ikke kan settes inn i Irak eller andre kriger Norge er i mot».

SOM VI VEIT støttar Norge - dvs. Stortinget og regjeringa - den krigen NATO fører i Afghanistan. Norske soldatar har tatt menneskeliv og Norge har hatt eigne tap. Derfor vil eg tillate meg tre spørsmål til Valle:- Er det greitt for SV at USA lagrar våpen i Norge som USA seinare skal bruke i Afghanistan?- Viss svaret er ja, undrast eg om det betyr at Valle ser på krigen i Afghanistan som ein del av «norsk forsvarsstrategi»?

EG ER HEILT enig med Valle som seier at «Norge skal ikke delta i kriger som strider mot folkeretten». Derfor er siste spørsmålet mitt: - Kor mange fleire brot på krigens folkerett må våre NATO-allierte utføre før ho og SV kan bli med og stille seg bak kravet om å hente heim igjen dei norske soldatane frå Afghanistan, før dei tar fleire liv og før fleire av dei mistar livet eller blir lemlesta?