Afghanske journalister er i sorg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Afghanske journalister føler dyp sorg etter drapet på Carsten Thomassen. Han reiste langt fra sitt hjemland, fra et kontinent til annet, for å formidle hva som skjer i et krigsherjet land. Vi satte stor pris på ham, og fordømmer terrorangrepet mot ham.

Å få beskjed om at uskyldige sivile er angrepet og har mistet livet, er sjokkerende og skaper sorg. Dessverre er det blitt vanlig i Afghanistan. Taliban begår slike tragiske aksjoner nesten hver dag. De angriper sivile, med bomber, selvmordsaksjoner og andre brutale former for angrep. Hundrevis av uskyldige mennesker, blant dem barn, blir drept eller alvorlig skadet.

Afghanere er gjestfrie mennesker. Etter tradisjonen er alle som ikke er afghanske statsborgere, men befinner seg i Afghanistan på langvarig eller kortvarig opphold, regnet som gjester. Å angripe gjester, er en stor skam, særlig mot sivile folk. Dette tar Taliban ikke hensyn til.Angrepet på Serena hotell, et sted der hundrevis av utlendinger på besøk i Afghanistan bor, ligger langt fra denne gjestfrihetstradisjonen. Carsten Thomassen var en gjest, og ble offer for et brutalt, terrorristisk angrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer