Afrikanere flest er bønder

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISTAND: Det er på tide å revidere egen oppfatning av tingenes tilstand, skriver daværende utviklingsminister Erik Solheim i en kronikk i Dagbladet 5. oktober. Han viser til at det skjer mye positivt i Afrika. Det er bra, for det skjer utrolig mye flott på det afrikanske kontinent. Men det er nok også behov for at Solheim tenker gjennom om han i stor nok grad selv reviderer sin egen oppfatning om Afrika. Det er også på tide at han følger Stortingets klare politiske signaler og ikke sin egen oppfatning av hva som er viktig for Afrika.

60 prosent av befolkningen i Afrika lever på landsbygda og livnærer seg av landbruket. Det vil ikke være mulig å bekjempe fattigdom og sikre miljøet i Afrika uten å satse på en bærekraftig utvikling av landbruket. Dessverre har utviklingsministeren strøket landbruk som et prioritert område for norsk utviklingshjelp. I innstillingen til statsbudsjettet for 2007 sa imidlertid alle partiene i Stortingets utenrikskomité, med unntak av Fremskrittspartiet, at «Flertallet vil særskilt understreke miljøhandlingsplanen og kvinnerettet bistand. Satsing på kvinner og miljø må knyttes sammen med en bærekraftig landbruksutvikling og styrking av fattiges organisasjoner på landsbygder. Flertallet mener at en viktig forutsetning for å nå tusenårsmålene er å sikre egen matproduksjon og legge vekt på matsikkerhet og retten til rent vann.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer