Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Afrikansk basstjerne med sans for kubanske rytmer

Wandrups utvalgte: Richard Bona til Oslo i kveld.

TIL NORGE: Richard Bona vokste opp i fattige kår i Kamerun. I dag er han en verdensstjerne med base i New York. I kveld spiller han i Melahuset.
TIL NORGE: Richard Bona vokste opp i fattige kår i Kamerun. I dag er han en verdensstjerne med base i New York. I kveld spiller han i Melahuset. Vis mer

KONSERT: Bassisten Richard Bona (49) fra Kamerun kommer til Oslo i kveld. Sammen med gruppa Mandekan Cubano besøker han Melahuset i Mariboes gate i Oslo. Musikerne utforsker forbindelsene mellom det afrikanske og det kubanske i jazzen. Bona er en del av Quincy Jones’ såkalte Global Gumbo.

Melahuset ble åpnet rett før jul i fjor av den franske sangeren Manu Chao. Han var i Oslo en uke og jobbet sammen med lokale artister. Stiftelsen Mena har som siktemål å gi rom for musikkuttrykk som «sjelden blir prioritert ellers», som det heter. I denne forbindelsen har man opprettet et samarbeid med Quincy Jones og Global Gumbo. Også Bona vil møte norske musikere.

Richard Bona debuterte i 1999 med «Scenes From My Life». I fjor kom hans åttende plate, «Heritage», der han spiller med Mandekan Cubano. Som bassist er Bona inspirert av blant andre Joe Pastorius. Han har jobbet i Tyskland og Frankrike, men bor nå i New York, der han har samarbeidet med folk som brødrene Brecker, Branford Marsalis og Bobby McFerrin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media