Afrofest på rockefeller

Sin fars sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Terning5 Rockefeller,

ca. 650.

Birgitte H. Mandelid

bma@dagbladet.no KONSERT: Seun er Fela Kutis yngste sønn, og den andre som har tatt etter opphavet i karrierevalg. Den nesten 20 år eldre halvbroren Femi har alltid blitt sett på som arvtakeren med stor a, men det er Seun som har med seg selveste Egypt 80 til Oslo, med fem originale medlemmer. Pappas gamle band ble han først med i som åtteåring, og han tok ledelsen over musikergjengen da Fela døde i 1997. Da var han femten år gammel.

Ingen imitator

Farens klassiske låter fikk gjenkjennende tilrop, men Seuns egen komposisjon «Na Oil», fra det kommende debutalbumet, gled naturlig inn i repertoaret. Uansett sangvalg var det rytmen som sto i fokus, bare brutt opp av noen velplasserte saksofonsoloer og Seuns sjarmerende appeller til publikum. Akkurat som hans far gjorde det i sin tid.

Likevel er ikke 24-åringen en imitator, han injiserer nytt, ungt blod og mye av seg selv i formidlinga av Feli Kutis musikalske arv. Det gjør ham først og fremst til en forvalter, og en meget god sådan.

Liv laga

Ti år senere leder han bandet som om han aldri skulle gjort annet. Han går fortsatt i Felas fotspor, men det er en god ting. Seun har selv uttalt at i farens skygge er det fint å oppholde seg. Sammenlikningen må han uansett finne seg i, for han likner av utseende, han synger og spiller på samme måte, og han framfører Fela Kutis musikk. Mens Femi har eksperimentert med en lettere, mer internasjonal sound, er det lillebror Seun som holder den harde afrobeaten i live. Det gjorde han også på lørdag, til publikums store glede. Med totalt 18 mann på scenen, derav fire saksofonister inkludert ham selv, to trompetister og tre kordamer som ristet rumpa så raskt at Beyoncé bør skjemmes, ble det fort fart på salen. Energien smittet. Selv om norskinger ikke går for å være verdens mest funky folkeslag, var det halvfulle Rockefeller i bevegelse hele konserten gjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer