Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Aftenposten Akbar er kanskje den nye Oslo-utgaven

Schibsted-aviser skaper førjulskaos med sine kåringer der redaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten må tåle hard kritikk for avisas valg av årets Osloborger? Følg med.

OSLOLOSEN: Aftenposten kåret unge  Mohsan Raja til årets Osloborger og nå raser debatten høyt, tungt og tidvis stygt.  Redaktør Espen Egil Hansen sees her foran den store A som kanskje står for Allah eller? Foto: NTB Scanpix
OSLOLOSEN: Aftenposten kåret unge Mohsan Raja til årets Osloborger og nå raser debatten høyt, tungt og tidvis stygt. Redaktør Espen Egil Hansen sees her foran den store A som kanskje står for Allah eller? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Kjære vene, hva må til for å være et helstøpt og godt menneske? Må du ha plettfri vandel i 23 generasjoner? Stemt Arbeiderpartiet eller Høyre? Ha et riktig antall venner med forskjellig hudfarge, strikke kofter til hele familiene til jul eller? Jeg har ikke de riktige svarene, har du?

Vi er nå djupt inne i den perioden av året da det kåres både det ene og det andre.

Verdens Gang kåret nylig årets navn og det ble en opphetet debatt innenfor ring 1 og 2, avdeling Facebook, fordi hun som fikk klart mest av lesernes stemmer, Hege Storhaug, ikke ble den soleklare vinneren.

Dette fordi den andre runden av kåringen foregikk via en spørreundersøkelse blant et representativt utvalg på 1000 personer, der TNS Gallup spør hvem av de 10 nominerte som fortjener å bli årets navn.

Storhaug
måtte gi tapt for varsleren i Monika-varsleren, Robin Schaefer. En verdig vinner, men det var altså ikke ham VGs lesere ga 42 000 stemmer.

Og, i helga ble det igjen verbale tumulter på sosial medier etter at Mohsan Raja ble kåret til årets Oslo-borger av et annet Schibsted-organ, Aftenposten. Raja fikk prisen fordi han gjennom 89 netter organiserte den frivillige hjelpen til flyktninger som ventet utenfor Politiets utlendingsenhet i Oslo denne høsten.

Så langt, alt vel, men så ble Raja og folket påminnet en Facebook-melding han la ut 28. juni år:

«Hva skjer med at folk har de homse fargene på sitt profil bilde?? Ha forhold med det samme kjønn er ikke tillat i islam. FERDIG SNAKKA! Da kan ikke vi som muslimer vise vår støtte til noe Allah misliker sterkt. Det blir feil synes jeg. Det er nesten som å si jeg støtter de som drikker alkohol, dreper, selger narkotika osv!! Ja vi skal respektere alle mennesker men vi kan ikke akseptere deres handlinger ...»
 
Allah og herregud som det tok av igjen etter at Storhaug la ut Rajas junibudskap på hjemmesiden til Human Rights Service.

Dette fikk årets Oslo-borger til å nyansere sine homofobiske utsagn via Nettavisen.

Til dem sier han at han ordla seg litt feil: Jeg hater ingen. Jeg respekterer homofile, og jeg har stor forståelse for at noen er født homofil og liker gutter. Man skal få lov til å være hvem man vil. Jeg respekterer alle..//Det var dette jeg forsøkte å formidle i Facebook-debatten. Dette er et syn som også kristendommen og jødedommen har. Det var aldri meningen å diskriminere eller såre noen.
 

Vel, vel. Vi skal ei heller forsøke såre noen et par dager før jul, men benytter anledningen til å ønske alle homofile og lesbiske, også de innenfor Den norske kirke, Det gamle testamente og i de katolske kriker og kroker, en fredfull, åpen og god jul fra en som ikke tror på annet enn en pjolter, Homo sapiens og «Life of Brian».

Min oppfordring til Raja og andre troende er Prøysen-strofen: «Og æille bikkjer skulle vara inne

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media