Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aftenposten-ansatte fortviler

25 prosent av de ansatte må slutte.

HARDE TIDER FOR TANTA:  
Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd under feiringen av at Aftenpostens 150 årsjubileum i 2010. I dag kom den tunge beskjeden til alle de ansatte at minst 150 må gå og nærmere 200 millioner kroner skal spares. Foto: Kyrre Lien /NTB Scanpix
HARDE TIDER FOR TANTA: Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd under feiringen av at Aftenpostens 150 årsjubileum i 2010. I dag kom den tunge beskjeden til alle de ansatte at minst 150 må gå og nærmere 200 millioner kroner skal spares. Foto: Kyrre Lien /NTB Scanpix Vis mer

På et styremøte i dag har mediegiganten Schibsted, som blant annet eier Aftenposten, VG  fire regionsaviser, samt Svenska Dagbladet i Sverige og Schibsteds gratisavis i Spania, vedtatt å spare inn 4-500 milliner kroner.

Det rammer Aftenposten hardest.

- Vi må ta om lag halvparten, eller cirka 200 milloner kroner av kuttene, sier Aftenpostens klubbleder, Knut A. Nygaard.

Tøff nedbemanning Han forteller at det i dag hersker en stor fortvilelse blant de ansatte. Mange frykter for jobbene og framtida.

- Vi er nesten 600 ansatte i Aftenposten. En nedbemanning på 150, som styret har varslet, vil utgjøre 25 prosent av Aftenpostens ansatte.

En tredel, eller omlag 60 som vil miste jobbene, er journalister.

De ansatte fortviler Det er en trist dag. Folk er redde og fortvilet og usikre på framtida, sier Nygaard.

De øvrige avisene må også ta sitt, men siden Aftenposten alene må kutte halvparten av de planlagte kunne, svir det mest der.

- Kuttene skal skje så fort som mulig, men vi kjenner ikke til noen detaljert plan, sier Nygaard.

Aften forsvinner I 2003 flyttet Aftenposten fra Akersgata til Postgirobygget ved Sentralbanestasjonen i Oslo. Styret har nå bestemt av Aftenposten skal under samme tak som VG, i Akersgata.

- Flyttingen skal være gjort innen 1. jaunar 2014, sier Nygaard, som er postitiv til dette.

Aften, som er aftenutgaven av Aftenposten, blir nedlagt. Det skal gi en innsparingsgevinst på omlag 50 millioner kroner.

- Aften blir da et innstikk, eller et bilag, av morgenavisa, sier Nygaard

INGEN FEST:  Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd sammen med statsminister Jens Stoltenberg under feiringen av avisa for to år siden. I dag er det ingen fest. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
INGEN FEST: Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd sammen med statsminister Jens Stoltenberg under feiringen av avisa for to år siden. I dag er det ingen fest. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media