Aftenposten felt i PFU

Etter First House-klage.

BRUDD: Aftenposten ble i dag tidlig felt i PFU, for brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 4.14, som omhandler retten til samtidig imøtegåelse. Her hører Aftenpostens redaktør Espen Egil Hansen og politisk redaktør Harald Stanghelle, som skrev kommentaren som nå er felt, på hva PFU hadde å si om saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BRUDD: Aftenposten ble i dag tidlig felt i PFU, for brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 4.14, som omhandler retten til samtidig imøtegåelse. Her hører Aftenpostens redaktør Espen Egil Hansen og politisk redaktør Harald Stanghelle, som skrev kommentaren som nå er felt, på hva PFU hadde å si om saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag morgen ble Aftenposten felt i PFU, for brudd på Vær Varsom-plakaten.

Les PFUs uttalelse her.

Det var PR-byrået First House som klaget avisa inn til Pressens Faglige Utvalg etter at politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, dro inn First House-topp Morten Wetland i en kommentar.

«Det kan vi umulig vite sikkert. Imidlertid kan gode, men ubekreftede rykter fortelle at «kinesiske interesser» har leid inn First House til kampanjen mot Thorbjørn Jagland og Nobel-komitéen. Da er nok gode råd bokstavelig talt dyre, og da passer det godt med en velformulert drittpakke om hvor latterlig Obama-prisen var», stod det skrevet i kommentaren.

- Viktig fellelse PFU ble enige om at Aftenposten ikke hadde brutt punkt 3.2 i Vær Varsom-plakaten, som omhandler kildebruk, men at avisa derimot har brutt punkt 4.14 i plakaten.

Punkt 4.14 omhandler retten til samtidig imøtegåelse. - Dette er en viktig fellelse for oss, fordi det slår fast at retten til samtidig imøtegåelse også gjelder for kommentarjournalistikk, sier partner i First House, Hans Christian Vadseth til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer