Aftenposten fjerner 110 årsverk

- Flere i Aftenposten er matte og slitne, sier leder i redaksjonsklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er den fjerde omgangen med nedbemanning så vi begynner å få en del rutine på området. Det positive er at vi står i god dialog med ledelsen om reduksjonene, sier lederen i redaksjonsklubben i avisa, Håkon Letvik, til NTB.

Styret i avisen har gått inn for å fjerne 110 årsverk innen 2006 og bedre inntjening og minske kostnader med til sammen 180 millioner kroner. Informasjonsdirektør Anne Lise Gjetvik i Aftenposten bekrefter at dette er den fjerde nedbemannings- og sparerunden i avisa siden 1998.

Letvik sier at de ansatte i avisa nå vil gjennom de tilbudene som er lagt fram fra ledelsen side for å få gjennomført nedbemanningen. Folk har forskjellig utgangspunkt og vil derfor stille seg ulikt i forhold til de tilbudene som er foreslått for dem som slutter, påpeker Letvik.

Lønn i tre år

- Målet er å skaffe nytt arbeid til dem som må slutte, og man er garantert Aftenposten-lønn i inntil tre år. Det tilbys økonomisk rådgivning og profesjonell hjelp til å skaffe nytt arbeid, sier administrerende direktør Olav Mugaas.

Hoveddelen av reduksjonen vil finne sted i selve avisproduksjonen og IT-avdelingen. De eldste grafikerne i avisen blir tilbudt en særskilt driftspensjon som innebærer at de vil få 60 prosent av dagens lønn fram til ordinær pensjonsalder.

Aftenposten vil også betale differansen hvis en ansatt får en ny stilling som gir lavere lønn enn det den ansatte har i Aftenposten i dag. Differansen blir utbetalt i inntil tre år.

Tallet på journalister i Aftenposten skal minskes med 20 personer. I redaksjonen blir nedbemanningen i alt på 30 personer. På grafisk avdeling blir det en mannskapsavskalling på drøyt 30 personer, IT-avdelingen skal kappes med 15 ansatte og det samme gjelder for bemanningen i produksjonen (dvs. trykken. red.anm.), opplyser Mugaas til NTB.

Smertegrense

Letvik sier det er spørsmål om hvor få man kan bli i Aftenposten før det svekker avisas kvalitet. Eller sagt på en annen måte, det går en smertegrense et eller annet sted, mener han.

- Det er viktig at vi er så mange at vi kan lage en god avis, og vi står i dialog med ledelsen om dette spørsmålet, sier han.

Bemanningsreduksjonene vil redusere de årlige kostnadene for Aftenposten med 70 millioner kroner. I tillegg vil avisen spare 50 millioner årlig ved å gå over til tabloidformat. Andre kostnader skal kuttes med 40 millioner kroner. Aftenposten satser også på å øke inntektene med 20 millioner kroner.

En endelig beslutning om saken vil bli fattet på neste styremøte, som holdes 27. april.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer