Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aftenposten flytter tilbake til Akersgata

Skal under samme tak som VG.

FORANDRINGER: Mye tyder på at Aftenposten og Aften skal  slås sammen. Illustrasjon. Aftenposten flytter også tilbake under samme tak som VG i Akerasgata.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORANDRINGER: Mye tyder på at Aftenposten og Aften skal slås sammen. Illustrasjon. Aftenposten flytter også tilbake under samme tak som VG i Akerasgata. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Det kommer fram av en børsmelding, som Schibsted selv skriver i formiddag.

Der sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal at det vil gi økt samarbeid og gi de ansatte i mediehusene gode arbeidsplasser i en meget sentral del av Oslo.

Positive sjefredaktører Aftenposten flyttet for noen år siden fra Akersgata til Postgirobygget ved Oslo S.

Både VGs sjefredaktør Torry Pedersen og Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd er positive til flytteplanene. Schibsted kan foreløpig ikke si noe om når flyttingen vil begynne.

- Aftenposten ser fram til et nærmere samarbeid med VG på områder der vi har noe å lære av hverandre som vil gjøre oss enda bedre. Samtidig garanterer jeg at det fortsatt blir en knallhard kamp om de beste nyhetssakene, sier Haugsgjerd til schibsted.com.

Aftenposten hardest rammet Det pågår styremøte om kuttforslag og store omlegginger i Aftenposten i dag, onsdag 22. august. De ansette blir informert på et styremøte seinere i dag, klokka 14.

I forrige uke varslet Schibsted at de skulle kutte 500 millioner kroner i sine fire regionsaviser, samt Svenska Dagbladet i Sverige og Schibsteds gratisavis i Spania.

Aftenposten vil bli hardest rammet, og også hovedredaksjonen må forberede seg på kutt.

Store stillingskutt Kuttene innbebærer også forslag om at Aften Aften skal bli distribuert som bilag om morgen som en del av morgenavisa.

POSITIV: Sjefredaktør i VG Torry Pedersen.
Foto: Anders Grønneberg.
POSITIV: Sjefredaktør i VG Torry Pedersen. Foto: Anders Grønneberg. Vis mer

Det vil også ventelig gå flere stillinger i den omfattende spare- og kuttetiltakene.

- Vi har regnet oss fram til at Aftenposten risikerer en nettoreduksjon på 150 stillinger. Hvis redaksjonen skal ta sin andel av dette kuttet mister vi kanskje flere enn 55-60 journalister, sa Aftenpostens klubbleder, Knut A. Nygaard til Dagbladet forrige uke.

Dagbladet kommer med mer utover dagen.

POSITIV: . Aftenpostens sjefredaktører Hilde Haugsgjerd.  Foto: Truls Brekke
POSITIV: . Aftenpostens sjefredaktører Hilde Haugsgjerd. Foto: Truls Brekke Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media