IKKE LENGER PÅ MANDAG OG FREDAG: Aftenposten Aften vil fra april bare komme på tirsdager, onsdager og torsdager. Foto: TRULS BREKKE / DAGBLADET
IKKE LENGER PÅ MANDAG OG FREDAG: Aftenposten Aften vil fra april bare komme på tirsdager, onsdager og torsdager. Foto: TRULS BREKKE / DAGBLADETVis mer

Aftenposten kutter i utgivelsene

Dropper Aften mandag og fredag.

(Dagbladet.no):I forkant av dagens styremøte i Aftenposten ble det spekulert i om avisa ville legge ned eller kutte ned på ettermiddagsavisa Aften.

Nå som styremøtet er avholdt kan Journalisten.no fortelle at styret har vedtatt at Aften ikke lenger vil utgis fem dager i uka. Abonnentene vil få avisa tirsdag, onsdag og torsdag, men kuttes på mandager og fredager.

Dårligst tid
Ifølge Kampanje vil endringen tre i kraft fra den 5. mai. Dagens ordning med gratis fulldistribusjon en dag i uka vil fortsette.

- Vi har gjort meget grundige utredninger rundt Aften og hvordan vi best skal ivareta vår sterke posisjon i Oslo-markedet. Når vi nå velger å utgi avisen tre dager i uken — tirsdag, onsdag og torsdag — tar vi vekk de to dagene hvor undersøkelsene viser at folk har dårligst tid og vi derfor har færre lesere. Mandag er den dagen som har lavest Aften-lesning, og på fredag velger nok mange av abonnentene å bruke tid på A-magasinet i stedet, sier konstituert sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i en pressemelding.

Kan bli kutt
Klokka 14.30 var det innkalt til allmøte for medarbeiderne i Aften. Klokka 15.00 startet allmøtet for alle Aftenpostens ansatte. Reduseringen av antall utgivelser kan påvirke bemanningssituasjonen i avisa.

- Det sier seg selv at man ikke trenger like mange folk til å produsere avis tre dager som fem dager, men det er for tidlig å si noe om dette allerede nå. Dette er en prosess vi skal gjøre sammen med klubbene, og som vi vil komme tilbake til i løpet av kort tid, sier Haugsgjerd.

— Vi vet foreløpig ikke hva dette vil bety for de ansatte, sier Thomas Spence, ansatterepresentant i Aftenpostens styre og leder av Oslo Journalistlag, til Journalisten.no.

Dagens Næringsliv kunne forrige uke melde at Aftenposten ved utgangen av januar lå mellom 10 og 20 millioner kroner bak budsjett, og dermed må innføre ytterligere innsparingstiltak enn de som allerede er iverksatt.