Media

Aftenposten roste restauranten som «en folkelig oase». Tatoveringen i reportasjen hyllet noe helt annet

 - Det er et bilde og et budskap vi ikke ville ha satt på trykk.

RESTAURANTANMELDELSE: I Aftenpostens restaurantanmeldelse av Oslo-restauranten Taverna'n dukket det opp et bilde som ikke skulle ha vært på trykk. Foto: Taverna'n 
RESTAURANTANMELDELSE: I Aftenpostens restaurantanmeldelse av Oslo-restauranten Taverna'n dukket det opp et bilde som ikke skulle ha vært på trykk. Foto: Taverna'n  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var i en restaurantanmeldelse i dagens Aftenposten at det som ser ut til å være et uheldig bilde hadde kommet på trykk.

I anmeldelsen av Oslo-restauranten Taverna'n, som gikk over en dobbeltside på avisas Osloby-sider, viser ett av bildene en tatovert arm som drysser urter over en skål med blåskjell.

På den synlige delen av armen står det å lese: «.. hre heißt Treue», som kan minne om slagordet som ble brukt som motto for naziorganisasjonen Schutzstaffel, også kjent som SS. Organisasjonens slagord før og under 2. verdenskrig var «Meine Ehre heißt Treue», på norsk «min ære er lojalitet».

I sin restaurantanmeldelse roste Aftenpostens anmeldere Taverna'n for å være en folkelig oase. Ifølge anmelderne var stedet et utrolig koselig sted å spise lunsj eller middag og et sted man har lyst til å sitte lenge.

Fjernet umiddelbart

- Vi var ikke klar over dette før en leser gjorde oss oppmerksomme på det i dag, sier Sarah Sørheim, kulturredaktør og ansvarlig for Oslo-stoffet i Aftenposten.

Hun forteller at bildet av den tatoverte armen umiddelbart ble fjernet fra avisas nettutgave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer