Aftenposten-sjefredaktør sier opp jobben

Hilde Haugsgjerd slutter før tida.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Hilde Haugsgjerd (61) slutter som sjefredaktør i Aftenposten.

Det melder Aftenposten selv på sine nettsider.

Haugsgjerd skulle i utgangspunktet fratre sin stilling neste sommer, når hun fyller 62 år, men har ifølge avisa nå bedt om å få slutte før tiden.

Hun vil fratre stillingen sin når Aftenposten har funnet en erstatter.

- Det er flere årsaker til at jeg mener dette er et bedre tidspunkt enn å vente til sommeren. Aftenposten har i høst store prosjekter på gang som jeg har ansvaret for på redaksjonell side: Digital betalingsløsning, nytt A-magasin, og en plan for Aftenposten utvikling de neste tre-fire årene. Det er et naturlig tidspunkt å slutte på når disse prosjektene er loset i havn, sier Hilde Haugsgjerd til Aftenposten.

Avisa er i en flytteprosess hvor de skal flytte tilbake til Akersgata, fra redaksjonslokalene som nå ligger i Posthuset i Oslo.

- Det er ikke bare en fysisk flytteprosess, det gir også muligheter for kulturell, organisatorisk og faglig endring. Den sjefredaktøren som skal stå ved roret i nye lokaler, bør legge premissene for innflyttingen. En tredje grunn er at Aftenpostens nyhetsredaktør, som er sjefredaktørens høyre hånd, nå slutter. Det er problematisk å ansette en nyhetsredaktør som min etterfølger skal arve etter få måneder. Han eller hun bør selv få velge sin nyhetsredaktør, sier hun til avisa.

Aftenpostens tidligere nyhetsredaktør, og Haugsgjerds høyre hånd, var Ole Erik Almlid, som i sommer ble ansatt som direktør for Kommunikasjon og samfunn i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Haugsgjerd har vært ansatt i sin nåværende stilling siden 2009. Hun har tidligere blant annet vært sjefredaktør i Dagsavisen, partileder for Rød Valgallianse og journalist og kommentator i Dagbladet.

Styreleder i Aftenposten, Didrik Munch, sier til Aftenposten at han respekterer Haugsgjerds beslutning om å be om en avløser.