REDAKTØR: Espen Egil Hansen, sjefredaktør i Aftenposten, holder allmøte for avisas ansatte. Foto: Ørn E. Borgen / AFTENPOSTEN / NTB Scanpix
REDAKTØR: Espen Egil Hansen, sjefredaktør i Aftenposten, holder allmøte for avisas ansatte. Foto: Ørn E. Borgen / AFTENPOSTEN / NTB ScanpixVis mer

Aftenpostens redaktør: - Det blir krevende

- Voldsom annonsesvikt gir store konsekvenser for avisa.

(Dagbladet): Aftenposten-ansatte er i dag innkalt til allmøte. Det var Dagens Næringsliv (DN) som første meldte om saken.

- Det er snakk om en betydelig nedbemanning, sier redaktør Espen Egil Hansen til de fremmøtte, ifølge DN.

Faller bratt

Hansen bekrefter til Dagbladet at de ansatte må forberede seg på bemanningskutt i redaksjonen.

- Vi holder informasjonsmøter en gang i måneden, hvor jeg alltid sier som det er. Det har jeg også gjort i dag. Jeg har blant annen informert om at annonseinntektene faller bratt, sier Hansen og fortsetter:

- Det er for tidlig å si konkret hva som kommer til å skje, og vi har en jobb å gjøre før noe avgjøres. Men det vi har framfor oss er krevende.

- En trist dag

Leder for Aftenpostens redaksjonsklubb, Frank Lynum, opplyser overfor Dagbladet at det er en trist dag for de ansatte.

- Mange blir selvfølgelig bekymret og usikre. Vi har ingen konkrete tall verken i millioner kroner eller hoder, men målet er å få til frivillige løsninger, sier Lynum.

- Meldingen om kutt er ikke et sjokk. Samtidig føles annonsesmellen urettferdig når vi gjør det så bra journalistisk, og når våre brukere er villige til å betale for innholdet vårt. Vi har nettopp gjort det stort med blant annet Panama papers-avsløringene, fortsetter klubblederen.

Allerede slanket

Aftenposten skal forsøksvis løse utfordringen ved frivillig nedbemanning, kostnadskutt og økte inntekter.

- Vi er allerede blitt slanket over flere år, så det er ikke mye å ta av. Dette blir en tøff høst, sier Lynum som forteller at Aftenpostens fagorganiserte skal holde et klubbmøte i morgen for å informere klubbens medlemmer ytterligere

Sist kuttrunde i 2012

Nettstedet Medier24 skriver at voldsom annonsesvikt gir store konsekvenser for avisa.

Aftenposten mistet 133 millioner kroner i driftsinntekter i fjor, og omsetningen endte på 1,6 milliarder kroner.

Avisa har hatt flere nedbemanninger de siste ti årene. Den siste store runden var i 2012.