Aftensang i Alma Ata

Sterk action fra spenningsveteran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Når Jon Michelet skriver action, går det unna i svingene. Historien om to norske marinejegere på oppdrag i skøytebyen byr på både spenning, barsk humor og solide doser informasjon om Forsvaret.

Kollisjonskurs

De fleste nordmenn kjenner navnet Alma Ata, og den legendariske skøytebyen i Kasakhstan står sentralt i Jon Michelets nye bok, en kort-kort roman (under 160 sider) som i sommer gikk som føljetong i Klassekampen.

«Aftensang i Alma Ata» er en militær, for ikke å si militærpolitisk, thriller, med to barske marinejegere i hovedrollene. Bygdegutten Aronsen og norsk-meksikanske Sylow beordres på oppdrag til Alma Ata av sin fargerike kommandør Sørsæther. Sistnevnte er på kollisjonskurs med store deler av Forsvarets ledelse, ikke minst fordi han konsekvent omtaler forsvarsministeren som «flaggførkja» etter hennes noe uheldige opptreden i «Stars-and-stripes»-buksedrakt.

Oppdraget i Alma Ata består i å hente ut en kvinnelig atomfysiker som amerikanerne mener har ledet irakernes arbeid med å lage ei atombombe. Men samtidig har en tabloidjournalist i New York fått nyss om at noe er på gang med damen, noe som kan bety problemer for våre helter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.