AFTERMATH

April 1966

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nøyaktig to år etter at de platedebuterte, kommer deres fjerde LP... Hvor mange album var det Guns N' Roses og Stone Roses fikk gitt ut igjen?

Bare egne låter, og «Paint It Black» innevarsler en ny vending. Med litt velvilje kan den passere som en slags blueslåt, men Chuck Berry og Muddy Waters ville kjent seg dårlig igjen i denne ganske så avanserte komposisjonen.

Således introduseres også nye instrumenter i Stones-sammenheng; spinettet, den indiske sitaren og xylofonen. Hvem ville spådd at The Glimmer Twins kunne komme opp med en «Lady Jane»? Nå går de virkelig Lennon/McCartney i næringa. Det er blitt mange ballader med åra, dette er deres første klassiker i sjangeren

Neste sang heter «Under My Thumb»... deres cooleste riff noensinne? Spilt på marimba/xylofon av Brian Jones! Den som så Keith Richards hoppe ut på scenen med disse tonene under armen under 1982-turnéen glemmer det aldri.

Nærmest sine gamle røtter kommer de i «It's Not Easy». Trekk for meningsløse «I Am Waiting», og albumet avsluttes med den elleve minutter lange bluesen «Going Home».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer