Against the Ropes

Meg Ryan overbeviser ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Boksefilmer er både opplagte og vanskelige prosjekter. Vi husker med frydefull skrekk de stadig mer oppkonstruerte «Rocky»-filmene, og vet at dette er et emne som ikke alltid er lett å dramatisere.

«Against the Ropes» angriper temaet fra en annerledes vinkel: den kvinnelige boksemanagerens. Jackie Kallen (en virkelig person i amerikansk boksing) vil gjerne gå i sin fars fotspor, men har alle odds mot seg i en mannsdominert verden. Hun finner et naturtalent i Luther Shaw, og sammen med treneren Felix Reynolds prøver hun å banke bokseegenskaper inn i Luther.

Opplegget minner om en av de utallige amerikanske fjernsynsfilmene «fra virkeligheten», hvor du vet at rettferdigheten seirer til slutt og hvor rollelista er langt fra optimal. I «Against the Ropes» er det Meg Ryan som er malplassert, hun har verken tyngde eller evne til å spille en overbevisende boksemanager. Hvor var... Holly Hunter? Frances McDormand? Eller, for den saks skyld, Sandra Bullock?

Omar Epps er god som bokseren Luther, og særlig den siste, avgjørende kampen er knallhardt framført. Best av alle skuespillerne er uten tvil regissør Charles Dutton, hans portrett av treneren Felix står til troende - i motsetning til filmen hans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.