Åge + Tore = TV

TRONDHEIM (Dagbladet): - Åge er alltid i kulissene, sier Tore Strømøy om sin gode venn og samarbeidspartner, Åge Aleksandersen. Til sommeren lager de ny tv-serie sammen.

Parhestene planlegger å lage en ny runde med «På loffen». Der reiser de rundt med hver sin motorsykkel og besøker «levanes folk» land og strand rundt.

- Nå reiser jo alle på tur, men jeg tror vi kan greie å få til vår egen vri, sier Åge Aleksandersen, som trives i parløp med Tore Strømøy.

- Vi har funnet tonen og liker å spille ball med hverandre.

Støttespiller

I kveldens «Tore på sporet» urframfører Åge en sang han har skrevet etter inspirasjon fra programmets hovedhistorie: mysteriet rundt den populære rutebåten «Fru Inger», som forsvant sporløst etter å ha seilt i Trondheimsfjorden på 50- og 60-tallet. Mange har etterlyst båten, og Tore har prøvd å spore den opp.

- Låta er helt fersk. Jeg har jobbet og slitt ganske lenge med den, men den ble ikke ferdig før to dager før opptak, sier Aleksandersen.

Han var med på å utvikle Strømøys første tv-suksess, «Tett på». Han var medprogramleder i reiseprogrammet «På loffen», og satt i redaksjonen for «Ja, vi elsker».

Selv om Aleksandersen ikke har noen formell rolle i «Tore på sporet», er han også her en viktig støttespiller for Strømøy.

- Jeg bruker å teste ideer og historier på Åge, for vi tenker så veldig likt. Han har en utrolig vill fantasi, og jeg har lært fantastisk mye av ham, sier Tore.

En drøm

I kveldens program møter vi blant andre Morten Fjeldsaunet, som reiste første gang med «Fru Inger» som niåring. I dag har han startet en restaurant, som er oppkalt etter båten, på Fosenkaia i Trondheim. Ellers byr programmet på et sterkt møte mellom to søsken, som aldri tidligere har møtt hverandre.

KOMPISER: Åge Aleksandersen er en viktig støttespiller for Tore Strømøy.