Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Åge Aleksandersen for drøy i eget fylke

Menighetsrådet aksepterer ikke «Min dag». Må avlyse konsert.

AVLYSER KONSERT:  På grunn av omtale av alkohol i en sang, må den populære artisten Åge Aleksandersen avlyse en konsert i Skvatdal kirke. Teksten ble nemlig for drøy for menighetsrådet. 
Foto: Lars EIvind Bones / Dagbladet
AVLYSER KONSERT: På grunn av omtale av alkohol i en sang, må den populære artisten Åge Aleksandersen avlyse en konsert i Skvatdal kirke. Teksten ble nemlig for drøy for menighetsrådet. Foto: Lars EIvind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Den 9. november skulle trønderrockeren Åge Aleksandersen etter planen stemme gitaren og innta Skatval kirke for en akustisk konsert.

Slik blir det likevel ikke, skriver Stjørdalens blad på sin nettside.

- Det blir dessverre ikke noe av den konserten da menighetsrådet ikke kunne godkjenne tre av sangene på vårt forslag til repertor til denne konserten.. «Synd».. Da reiser vi videre i trygg forvisning om at verden uansett går fremover.. Ønsker dere alle der ute alt godt, skriver Aleksandersen på sin Facebook-side.

Ifølge Bladet.no er det sangene «Bedre enn de fleste», «Min dag» og «Lørdagskveld» som ble for sterk kost for menighetsrådet.

- Ikke sint Skatval ligger i Nord-Trøndelag, samme fylke som Aleksandersen selv kommer fra.

Kort tid etter den første Facebook-meldingen, utdypet artisten følgende:

- Jeg mente faktisk at det var dumt, synd, leit, at det ikke ble konsert. Er over hodet ikke sint eller oppbrakt osv. Tar vedtaket til etterretning og er ikke interessert i eventuelle føringer om hvordan enkelte tekster kan/bør endres. Repertoaret vi sendte til rådet var det samme som vi brukte da vi i Vår Frue kirke samlet inn 200 000 kr til Kirkens Bymisjon. Har stor respekt for kirkerommet og de som bruker dette. Dette tar jeg selvfølgelig med meg når vi en sjelden gang gjør konsert i kirke.

- Beklager Bladet har vært i kontakt med Sogneprest Per Anton Leite i Skatval kirke. Han beklager at konserten med Aleksandersen avlyses. Sangenes tematikk trekkes fram, og det er spesielt omtalen av alkohol i «Lørdagskveld» sognepresten reagerer på.

- Av de konsertene vi arrangerer i kirka i høst, var det denne konserten jeg ønsket meg aller mest. Men på menighetsrådsmøtet onsdag kveld var det tre sanger som vi reagerte på. Vi mener at disse sangene målbærer verdier på tvers av det vi prøver å bygge opp gjennom gudstjenester og konfirmantarbeid, sier Leite til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media