Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Åge Aleksandersen skal spille i Royal Albert Hall

- Hvis Elton John kommer, får han definitivt spille.

SPENT: Åge Aleksandersen kunne i dag fortelle at han og Sambandet den 17. juni 2016 skal spille i Royal Albert Hall i London. Arkivfoto: NTB Scanpix
SPENT: Åge Aleksandersen kunne i dag fortelle at han og Sambandet den 17. juni 2016 skal spille i Royal Albert Hall i London. Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det innkalt til pressekonferanse på Rockheim i Trondheim med Åge Aleksandersen.

Trønderrockeren ville ikke i forkant røpe hva han hadde på hjertet, annet enn at han i dag ville orientere om en svært viktig begivenhet i sin karriere.

Det han hadde å fortelle var at han og Sambandet den 17. juni 2016 skal spille i Royal Albert Hall i London.

- Veldig stas De som kjenner Aleksandersens låthistorikk vet sikkert at han i 1975 oversatte Elton Johns «Country Comfort» til «Langt Igjæn Te Royal Albert Hall».

Nå skal han altså spille der.

- Det er veldig, veldig stas, sier han på telefon til Dagbladet.

- Er dette noe du har drømt om?

- Det er ikke noe jeg har tenkt så mye på, nei. Men så har det dukket opp en del forespørsler, og ingen var så seriøs som denne. Så dette er spesielt.

Aleksandersen forklarer at «Langt Igjæn Te Royal Albert Hall» beskriver håpløsheten han følte som norsk rockartist på 70-tallet.

- Tittelen passer jo veldig bra nå, men det handler jo egentlig ikke om at jeg ville dit. Det gikk jo veldig greit med meg etter at jeg ga ut den låta, forklarer han.

Mye nerver - Kommer du til å være mer nervøs?

- Ja, dette er ikke dagligdags. Vi er jo i trygge hender, men det er klart jeg er spent.

På spørsmål om han vil prøve å få med seg Elton John til opptre sammen med ham i Royal Albert Hall, bryter trønderen ut i latter.

- Hvis han kommer, så får han definitivt spille, ler han.

Konserten med Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall har en kapasitet på 4900 tilskuere, men 1300 av plassene er kjøpt på livstid av konserthusets stamgjester.

Det britiske konserthuset er oppkalt etter prins Albert, dronning Victorias ektefelle, og ble ferdigstilt i 1871.