- Åge ba seg selv

Åge Aleksandersen er storfan av «Trygdekontoret».

ELSKER PROGRAMMET SITT: - «Trygdekontoret» er mitt drømmeprogram. Det er det mest NRK-aktige programmet i nyere historie, sier programleder Thomas Seltzer. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ELSKER PROGRAMMET SITT: - «Trygdekontoret» er mitt drømmeprogram. Det er det mest NRK-aktige programmet i nyere historie, sier programleder Thomas Seltzer. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Etter en liten pustepause på radio, er Thomas Seltzer og Trygdekontoret tilbake på tv.

Til å jazze opp det mørke debattprogrammet, har Seltzer henta inn publikummere i salen og artister på podiet.

- Vi skal ikke, som de fleste andre talkshows, bli en lanseringskanal for aktuelle artister, sier programlederen. Sammen med artisten plukker han og redaksjonen ut en passende «aproposlåt».

DE FØRSTE «TRYGDEBEHANDLERNE»: Professor og psykiater Finn Skårderud, komiker og tv-sjekker Sigrid Bonde Tusvik og kulturelite-kompis, komiker og stamgjest Harald Eia.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DE FØRSTE «TRYGDEBEHANDLERNE»: Professor og psykiater Finn Skårderud, komiker og tv-sjekker Sigrid Bonde Tusvik og kulturelite-kompis, komiker og stamgjest Harald Eia. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det vil si en låt som handler om det vi snakker om i sendingen. Det er fint med et musikalsk punktum, mennesker liker det.

Ba seg selv Turboneger-grunnleggeren fikk ideen til å invitere artister i studio etter et møte med Åge Aleksandersen på Gardermoen i fjor. Trønderockeren er ivrig tilhenger av det smale programmet som nå går inn i sin fjerde sesong på tv.

- Åge stoppet meg meg på Gardermoen for å fortelle meg hvor glad han er i programmet, som han beskrev som "et pusterom i all driten". Det skal vi fortsatt være. Han spurte rett og slett om å få komme, og da måtte vi fikse scene, sier Seltzer.

Dagbladet var ivrig tilskuer da sesongpremieren på tv-programmet ble spilt inn forrige uke.

ARI-SKAP: - Da Ari Behn var her i fjor insisterte han på å få med seg et av arkivskapene hjem. Vi kjørte et til Lommedalen vi, sier Thomas Seltzer. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ARI-SKAP: - Da Ari Behn var her i fjor insisterte han på å få med seg et av arkivskapene hjem. Vi kjørte et til Lommedalen vi, sier Thomas Seltzer. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Til å diskutere det spennende og nokså mørke feltet mellom psykiatri og det å være kjendis, eller oppmerksomhetssyk, var komiker Sigrid Bonde Tusvik og psykiater Finn Skårderud - samt gjengangeren i Seltzers program, Harald Eia.

Dagbladet har tidligere beskrevet Seltzer og Eia som de sentrale mannfolka i Norges kulturelite. Gutta er flinke til å invitere hverandre i sine respektive tv-program.

- Det er alltid hyggelig å ha Harald på besøk. Det er gøy når morsomme folk kan være alvorlige, sier Seltzer som allerede har spikra en del av gjestene i de kommene ti programmene.
- Det blir ingen kongelige eller eks-kongelige.

Frykter Stella Dette er tredje gang Harald Eia benker seg ned for å grave fram en mening i noe meningsfylt, eller mindre meningsfylt, i Seltzers program.

- Når Thomas ringer er ikke jeg vond å be. Det er alltid gøy å diskutere viktige og mindre viktige ting rundt Thomas' bord. Men det er utfordrende å finne balansegangen som gjest i programmet. Dialogen er lett, samtidig som innholdet er pretensiøst og alvorlig innimellom. Jeg konser virkelig for å lage et bra program. Jeg liker det.

I motsetning til Seltzers NRK-kompiser i Radioresepsjonen går Trygde-programlederen nå motsatt vei. Fra radio til tv.
Grunnen til at han i fjor måtte bytte studio var de høye kostnadene rundt Melodi Grand Prix.

Nå er en ny MGP-dronning kåret, en som både høster ros og ris av utenlandske MGP-eksperter.

- Frykter du for fremtiden hvis Stella Mwangi vinner?

- Jeg ser for meg at hun fort kan gjøre reint bord. Jeg tror hun har gode muligheter for å vinne. Det var Arne Scheie som ble mest forbanna, da han ikke fikk dekke VM på grunn av Rybak-seieren. Da blir det vel en ny pause for meg da. Jeg er forberedt på det.