INNRØMMER Å HA SLÅTT SØNNEN: Åge Aleksandersens liv er brettet ut i biografien «Åge - Historien om Norges største rocker» som lanseres i dag. Foto: Lars EIvind Bones / Dagbladet Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars EIvind Bones / Dagbladet
INNRØMMER Å HA SLÅTT SØNNEN: Åge Aleksandersens liv er brettet ut i biografien «Åge - Historien om Norges største rocker» som lanseres i dag. Foto: Lars EIvind Bones / Dagbladet Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Foto: Lars EIvind Bones / DagbladetVis mer

Åge innrømmer å ha slått sin egen tenåringssønn på julaften

Artisten ble selv mishandlet av sin alkoholiserte far.

(Dagbladet): I den nye biografien «Åge - Historien om Norges største rocker», som lanseres i dag, blir den folkekjære rockeren Åge Aleksandersens liv brettet ut mellom to permer av journalist Ole Jacob Hoel.

 «Åge - Historien om Norges største rocker» går kronologisk til verks, og begynner med Aleksandersens trøblete år på Gullvikmoen i Namsos.

Også tidligere har musikeren snakket om sin problematiske oppvekst. Den nye boka gir detaljerte i beskrivelser av hvordan faren Johannes ble voldelig når han drakk, og mishandlet både kona Inger og sønnene Åge og Roger.

Flere steder i boka kommer det fram hvordan Aleksandersen har vært redd for sin egen far - og å bli som ham.

Åge slo sønnen En gang gikk han til samme fysiske skritt som faren Johannes.

Det var julaften, og familien var hjemme i huset på Flatåsen. Sønnene Imre og Tom gikk ut i gangen for å hente ved. Tom slet med å få på seg jakka, det han ikke så da han slengte igjen ytterdøra, var at lillebrorens fingre var i mellom.

«Imre skrek opp av smerte, blodet fosset, og Åge reagerte spontant. Han sprang ut i gangen der Imre lå på gulvet og Tom sto over ham. Åge misforsto situasjonen, ble rasende, og ga Tom et slag i ansiktet.»

Selv om slaget var hardt, var det ikke smerten, men slaget i seg selv som sjokkerte. Tom sprang ned på rommet sitt og ble der. Imre forklarte moren hva som egentlig hadde skjedd. Torill gikk ned og snakket med Tom, men det tok tid før han kom opp i stua og feiret julaften med resten av familie. Skjønt, feiret og feiret. Det var tung stemning hjemme hele kvelden. Alle hadde blitt skremt av det voldsomme sinnet til pappa.", står det i boka.

- Ja, ett slag, sier Aleksandersen til Dagbladet om hendelsen.

- Skremmende - Hva tenkte du etter det, var du redd for å bli som din egen far?

- Ja, jeg er jo det. Det har jeg skrevet om i en sang også - at det er en veldig skremmende situasjon for meg. Men jeg gjorde det aldri igjen, sier Åge.

I tillegg historien om slaget, forteller Åge for første gang sannheten om den alvorlige sykdommen som førte til at han kollapset og at han i en periode har vært uteligger i Oslo i den nye biografien.

Det kommer også fram hvor sint Aleksandersen ble på deg selv etter episoden, og hvordan han i ettertid syns det var vanskelig å forstå at han hadde gjort dette mot sønnen sin.

«Det hadde sett dramatisk ut, og han handlet før han tenkte. Det var første gang han slo et av barna sine, og det var også siste gang», står det i boka.