«Age of Conan»-sjefen slutter i Funcom

- Misfornøyd med deler av spillet.

(Dagbladet.no): Gaute Godager var med på å stifte det norske spillselskapet Funcom i 1993, og har de siste årene jobbet som produsent og spillregissør for «Age of Conan».

I dag ble det imidlertid klart at Godager trekker seg som regissør for «Age of Conan». Han har også valgt å slutte i Funcom, etter 16 år i selskapet.

- Jeg har gjort mitt beste for å lage dette til et fantastisk spill, men jeg har har konkludert med at det er deler av spillet jeg er misfornøyd med. Jeg har valgt å handle på bakgrunn av dette, og forlater Funcom, uttaler Godager i en pressemelding.

- Friske øyne

Ny produsent og spillregissør for «Age of Conan» blir Craig Morrison. Han har vært i Funcom siden 2004, og hatt tilsvarende jobb på «Anarchy Online», samt vært communitymanager før det.

- Det er på tide å få et par nye, friske øyne på «Age of Conan», og jeg støtter ansettelsen av Craig med hele mitt hjerte. Jeg har hatt en fantastisk tid disse 16 årene, og jeg er veldig stolt over det Funcom har oppnådd. Funcom og Conan vil alltid være en stor del av meg, men når jeg nå ser etter nye oppgaver utenfor spillindustrien, er jeg sikker på at «Age of Conan»s framtid er i de beste hender, uttaler Godager videre.

Verken Gaute Godager eller Craig Morrison er tilgjengelig for kommentarer i dag.

Lytte på kundene

«Age of Conan»-sjefen slutter i Funcom

- Det er elementer i «Age of Conan» han ikke er fornøyd med, og han føler det er på tide å gi roret over til noen andre, er alt produktsjef Erling Ellingsen i Funcom kan si om saken til Dagbladet.no.

Ellingsen vil heller ikke utdype hvilke deler av «Age of Conan» Godager ikke er fornøyd med.

Spillet har den siste tiden møtt sterk kritikk fra spillerne på grunn av manglende innhold utover i spillet, og Funcom har samtidig opplevd et sterkt fall i aksjekursen på Oslo Børs.

- Ellers kan jeg si at vi har stor tro på Craig som spillregisør og vi tror han kan ta «Age of Conan» til nye høyder. Hans tidligere engasjement i community-arbeid gjør ham også spesielt egnet til rollen, da mye av arbeidet nå består av å lytte til hva spillerne ønsker, analysere dette og reagere utifra det, sier Ellingsen til Dagbladet.no.

Oppdatering i dag

Noe av det spillerne har etterlyst mest, er mer innhold og en større PvP-del (PvP er kort for Player vs. Player, altså der spillerne spiller mot andre spillere).

Den første delen av en planlagt opprustning av «Age of Conan» rulles ifølge Ellingsen ut i dag, noe som vil styrke PvP-delen.

Det vil også komme en rekke andre oppdateringer av spillet i tiden framover, blant annet et nytt spillområde og oppgradering til grafikkstandarden DX10. Dette kan du se mer om i videoen øverst i saken. Når disse tilleggene ankommer, vites ikke.

- Fantastisk framtid

Craig Morrison har, om vi ser på markedets forventninger, en jobb å gjøre med å få «Age of Conan»-skuta på rett kjøl.

- Å ta på meg rollen som produsent og spillregissør for «Age of Conan» er en stor utfordring, men også noe jeg ønsker velkommen. Jeg har en klar tro på at jeg kan lede utviklingen i en god vei, og gjøre «Age of Conan» til noe enda bedre. Min hovedprioritet nå er derfor å høre på spillernes bekymringer, og handle på dette samtidig som vi tilfører spillet mer flott innhold, sier Morrison i pressemeldingen.

- I hjertet vil jeg alltid være en spiller, og de følgende forandringene og tilleggene til «Age of Conan» vil alltid bli gjort med spillerne i bakhodet. Sammen er jeg sikker på at vi vil skape en fantastisk framtid for «Age of Conan», uttaler han videre.

FORLATER FUNCOM: «Age of Conan»-spydspiss og Funcom-grunnlegger Gaute Godager forlater nå det norske spillselskapet.
NYTT INNHOLD: Det kommer i disse dager nytt innhold til «Age of Conan», blant annet det nye spillområdet «Ymir\'s Pass».