Åge og Sambandet med hemmelig innspilling

Har laget ny musikk til samleplate.

NY MUSIKK: Åge Aleksandersen og hans faste band har den siste tiden jobbet med ny musikk som blir med på en samleplate fra trønderrockerne. Foto: NTB Scanpix
NY MUSIKK: Åge Aleksandersen og hans faste band har den siste tiden jobbet med ny musikk som blir med på en samleplate fra trønderrockerne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åge Aleksandersen har vært i studio i all hemmelighet og spilt inn tre nye låter og en coverversjon med Sambandet.

De fire låtene skal være med på en samleplate som kommer før sommeren, skriver Adresseavisen.

Ett av sporene er en coverversjon av Vidar Sandbecks «Pengegaloppen».

- Dette er min store favoritt fra barndommen. En ironisk kommentar fra 60-tallet som er like peise aktuell i dag, sier Aleksandersen og beskriver nyinnspillingen som «Vidar Sandbeck møter Chuck Berry med oss på lasset».

Rockelegenden har tidligere trukket fram Sandbeck som nettopp ett av hans tre musikalske forbilder, sammen med Bob Dylan og Bruce Springsteen. Ideen om å spille inn nytt materiale til samlealbum, var plateselskapets idé.

- Dette er et veldig annerledes prosjekt enn det å gi ut et helt nytt album. Verden er blitt mer låt- og EP-fokusert, og det er en situasjon som passer meg veldig godt. Med fire sanger kan jeg jobbe intenst over tid uten å slite meg ut.

Aleksandersen vil ikke gå spesifikt inn på tematikken i de nye sangene, men han sier den anspente storpolitiske situasjonen og flyktningkrisen påvirker ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer