Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK TV: «Stjernekamp»

Åge Sten Nilsen ute av «Stjernekamp»

Vi anmeldte låt for låt.

COUNTRYKVELD I «STJERNEKAMP»: En frynse-, lisseslips- og hattekledd gjeng klar for countrykveld i «Stjernekamp» på NRK. Foto: David Dundas / NRK
COUNTRYKVELD I «STJERNEKAMP»: En frynse-, lisseslips- og hattekledd gjeng klar for countrykveld i «Stjernekamp» på NRK. Foto: David Dundas / NRK Vis mer

TV: Country var kveldens tema i «Stjernekamp», med Steff Nevers (Steffen Lundemo) som mentor og ekspertdommer. Noen av de mest sentrale utøverne tolkes her i kveld. Med unntak av Dolly Parton er det ofte andre låtskrivere som står bak, mens artisten som har gjort låten kjent står i parentes. Etter fellesnummeret «Old Town Road», opprinnelig med rapperen Lil Nas X og Billy Ray Cyrus , følger anmeldelsene av kveldens tolkninger:

Kim Rysstad: «Coat of Many Colors» (Dolly Parton)

Den sindige setesdølen slipper ihvertfall å danse når han har valgt en av Dolly Partons mest kjente – og mest personlige - sanger fra 1979 om et barndomsminne.

Åge Sten Nilsen ute av «Stjernekamp»

En ny countrystjerne er født. Kvederen og folkemusikkutøveren finner seg veldig godt til rette i country også, for øvrig ikke helt ukjent terreng for ham. Og han er Dolly-fan! Han har lyttet til mentor Steff og legger inn akkurat passe countrytwang til at vi tror på ham. Det er trygt og fint og uten de store utfordringene , men han har en flott stemme som kler sjangeren. Et godt låtvalg og en fin start.

Andrea Santiago: «That Don't Impress Me Much» (Shania Twain)

«Coat of Many Colors» er Shania Twains favorittlåt, Sjøl gjorde kanadieren stor suksess med denne syrlige låten, skrevet sammen med eksmann og produsent Robert John «Mutt» Lange.

Åge Sten Nilsen ute av «Stjernekamp»

Andrea gjør atskillig mer ut av låten enn Kim foran henne, ikke minst med dansetrinn som hadde gått rett inn på nabokanalen. Det hele er godt gjennomført, men det blir også litt heseblesende og ikke helt overbevisende når de überkule «replikkene» skal framføres. Det blir kanskje for mye å tenke på her, både sang, dans og den fandenivoldske attityden til Shania.

Beate Lech: «The Moon Is A Harsh Mistress» (Jimmy Webb)

Denne er nok her hjemme først og fremst kjent gjennom jazzsangeren Radka Toneffs enestående versjon. Men - putt inn litt steel-gitar, og vips så er det country!

Åge Sten Nilsen ute av «Stjernekamp»

Og Beate er på trygg grunn her, sjøl om hun er r'n'b- og popdame og følte at sangen i utgangspunktet var «hellig». Det blir selvfølgelig stillestående, det er en stille låt. Men det er også så uendelig sårt, og Beate viser hva som bor i henne. Mot slutten løfter hun sangen enda et hakk. Hun bør vare lenge i denne konkurransen .

Bilal Saab: «The Dance» (Garth Brooks)

Bilal satser på en typisk Garth Brooks-ballade, 30 år gamle «The Dance» av Tony Arata.

Åge Sten Nilsen ute av «Stjernekamp»

Det er tydelig at Bilal har respekt for denne låten, og han starter litt usikkert. Men ganske raskt får han trua, og han formidler fint - sjøl om han ikke slipper seg helt løs og stoler hundre prosent på seg sjøl. Men han blir varmere og varmere i trøya der oppe på scenen, Mot slutten kommer også den berømmelige knekken i stemmen som hører hjemme i countrymusikken. Og mora ble nok ihvertfall rørt!

Åge Sten Nilsen: «Truck Yeah» (Tim McGraw)

Tim McGraw er en tøffing, men denne sangen, en av noen tusen om den uramerikanske pick up-en, er ikke blant hans beste. Men kler den Åge?

Åge Sten Nilsen ute av «Stjernekamp»

Vel, han gjør ikke så mange feil, det er bare helt feil låt til ham. Og feil låt i utgangspunktet. Det er en masete countryrocklåt som Åge gjennomfører helt greit, men som du nok må være amerikaner for å like. Litt trøbbel med diksjonen i starten også.

Åge ga ut countrysingel i går, men det spørs om det ikke blir med den ene. Han er meislet for andre oppgaver.

Hanne Sørvaag: «I Will Always Love You» (Dolly Parton)

En Dolly-låt til, enda mer kjent i Whitney Houstons versjon, er et typisk Hanne-valg. Hun har sagt at hun elsker både country og Dolly, hun har gitt ut countryplater, så dette må hun bare fikse!

Åge Sten Nilsen ute av «Stjernekamp»

Og hun består forsåvidt prøven, sjøl om det blir i overkant trygt og pent. Hanne synger med dyp respekt for både henne og sangen, og Whitney for den saks skyld, men hvorfor så seriøs? Kan du ikke smile litt, så vi øyner et håp om at han kommer tilbake?

Hanne synger reint denne gang, og med innlevelse, men er også den stiveste av artistene så langt. LIkevel, du skal være bra tøff om du sier nei til dette.

Sondre Mulongo Nystrøm: «Wanted» (Hunter Hayes)

Den unge countryartisten Hunter Hayes har riktignok spilt inn denne låten, men den er skrevet av popartisten Vanessa Carlton.

Åge Sten Nilsen ute av «Stjernekamp»

Sondre er ikke pop, men country så det holder. Han har hatt litt trøbbel underveis, men dette er hans beste framføring så langt og bør holde ham i konkurransen.

Han er trygg og fin og synger så kontrollert, mens han komper seg sjøl på kassegitar. Dette er din kveld, Sondre! I kveld overbeviser du!

Adrian Jørgensen: «The Outsiders» (Needtobreathe)

Needtobreathe er ei amerikansk kristenrockgruppe, men Adrian har nok valgt låten først og fremst fordi han har kjent på det å være en outsider.

Åge Sten Nilsen ute av «Stjernekamp»

Også Adrian løfter seg i kveld, såpass mye at jeg ikke kjenner ham helt igjen. Han koser seg, slipper seg mer løs på scenen og trøkker til mot slutten. Har han rett og slett fått den sjøtilliten han trengte for å bli en stund til?

Adrian henter fram noe han ikke har fått fram før, og det kan være billetten til neste runde.

Neste lørdag er det hip hop artistene skal bryne seg på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling